Casa de Cultură “Mihai Ursachi”, sub semnul artei fotografice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/12/2015

Galeria de Artă “Labirint” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi din Parcul Copou găzduieşte în perioada 28 decembrie 2015 -16 ianuarie 2016 expoziţia “Jurnal de călătorie – Dolomiţi” a fotografului Vasile Iacob.

Afis_Expo_Iacob_Dolomiti_m

 

 

 

Vor fi expuse 31 de fotografii din zona Munţilor Dolomiţi din Italia. Autorul va prezinta cu această ocazie câteva din frumuseţile acestor locuri şi vă invită să-i fiţi alături marţi, 5 ianuarie 2016, de la ora 18.30, în sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, când va avea loc vernisajul acestei expoziţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În aceeaşi notă a artelor vizuale, Casa de Cultură “Mihai Ursachi” găzduieşte până pe 16 ianuarie 2016 expoziţia colectivă de fotografie “Busturi”, al cărei vernisaj va avea loc pe 5 ianuarie 2016, de la ora 18.30 în Sala Diotima.

Afis_Expo_Busturi_Initiere25_m

 

“Într-o lume bolnavă, media-infestată, foanfe şi flecari de două parale ne invadează cu nesimţire câmpurile vizuale. Pentru a ne face cu onestitate datoria de scriitori sau desenatoare cu Lumină, am încercat să reliefăm cu ajutorul aparatelor de fotografiat busturile celor de lângă noi, oameni curaţi, bărbaţi autentici şi femei adevărate, băieţi şi fete, copii, tineri, adulţi sau ridaţi de senectute, rude, prieteni sau colegi, într-un cuvânt, persoane care, din păcate, deocamdată, doar pentru noi, sunt personalităţi (foto) modelatoare. Participantele şi participanţii la cea de a XXV-a ediţie a cursului numit “O iniţiere în Fotografie” şi-au reunit 28 de portrete dedicate persoanelor care le bucură viaţa, însoţindu-le de tot atâtea gânduri de mai bine, în formatul Anului Nou, pentru toată lumea iubitoare de Fotografie”, a declarat Dan Mititelu.

 

 

În cadrul expoziţiei, publicul va putea admira lucrări de Ciprian Atănăsoaei, Adriana Butnariu, Lucia Chicoş, Irina Dima, Mirela Grosu, Ioana Macarie, Gheorghiţă Nemţanu, Maria Nistor, Teodora Pruşu, Oana Stoica, Radu Stoica, Răzvan Şchiopu, Alina Ungureanu, Louisa Vancea.

 

De asemenea, ieşenii sunt invitaţi la o nouă serie de cursuri de iniţiere în arta fotografică organizate de către Dan Mititelu începând cu data de 11 ianuarie 2016, ora 18.00. Înscrierile se pot face de luni până vineri, între orele 9 şi 14, la sediul Casei de Cultură “Mihai Ursachi” (Iaşi, b-dul “Carol I”, Parcul Copou; tel.: 0232-26.75.47).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*