Casa de Cultură „Mihai Ursachi” prezintă două piese ale regizorului Ovidiu Ivan

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2019

Casa de Cultură a „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași va găzdui două piese ale regizorului ieșean Ovidiu Ivan. Prima piesă, „Zaruri și cărți”, este o adaptare după Sam Henry Kass, scenarist și regizor la Hollywood, autor al unui celebru episod al serialului „Seinfeld”. Spectacolul va avea loc vineri, 15 februarie, ora 19.00, în Sala Diotima, din distribuție făcând parte actorii Codrin Dănilă și Ovidiu Ivan. A doua piesă, „Undeva aproape”, este o adaptare după texte ale lui John Cariani (traducere: Alex Eperjessy). Spectacolul se va desfășura vineri, 22 februarie, ora 19.00, în Sala Diotima, avându-i în distribuție pe actorii Ancuța Gutui și Theodor Ivan. Aceștia vor interpreta 11 personaje în cinci povești cu și despre dragoste.

Pentru fiecare dintre piese, biletele pot fi achiziționate online, de pe www.bilet.ro, sau de la sediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași. Prețul unui bilet este de 16 lei (reducere elevi și studenți: 10 lei).

Zaruri și cărți

„Cum ar fi ca viaţa ta să depindă de o pereche de zaruri, deşi datoria ta nu e un purcoi de bani? Cum ar fi să fii prost, nu pentru că nu ai citit cărţi, ci pentru că nu le-ai aruncat? Cum ai reacţiona dacă ai fi simultan ţinta celui mai acid sarcasm din viaţa ta, dar şi a unui pistol încărcat, cu piedica foarte largă? Linişteşte-te, nu eşti tu! E Ritchie, un tip carismatic… aşa, ca tine. Iar viaţa lui atârnă de toanele unui şef înarmat şi teribil de imprevizibil. Vino să râzi de el… dacă îţi poţi înghiţi nodul din gât”

Undeva aproape

„<<Undeva aproape>> vorbește despre curajul de a lăsa lucrurile să ți se întâmple, de a fi deschis, de a te lăsa cucerit. Undeva, într-un orășel micuț și izolat, departe de agitația urbană, de claxoane, de sirene de ambulanțe, de alarme, într-un spațiu liniștit, drept și cu mult cer, oamenii relaționează altfel. Dinamica afectivă se accelerează, limbajul și fluxul de informații se reduc la ceea ce s-ar putea numi comunicare autentică. De prea multă sinceritate, discursul poate deveni straniu, ușor absurd, dar și câtă simțire ascunde”

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*