Casa Burchi-Zmeu, sediul Muzeului Municipal, inclusă pe „Harta senzorială” a Iașului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/10/2017

Prin colaborarea dintre Primăria Municipiului Iași și Teatrul Luceafărul, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, ajuns la ediția a X-a, în perioada 1-12 octombrie Muzeul Municipal este deschis grupurilor de vizitatori care sunt înscriși pentru vizitarea unui circuit de monumente istorice din oraș, spunându-le acestora povestea clădirii și a familiei boierești Zmeu, cea care a edificat acest monument și care a jucat un rol important în istoria Iașului secolului al XIX-lea.

În zilele de 1 și 4 octombrie, Muzeul Municipal a primit deja două grupuri de vizitatori care, pe lângă ghidajul asigurat de gazdele municipalității, au beneficiat de un happening susținut de actorii Teatrului Luceafărul și regizat de Cristina Modreanu.

Proiectul „Harta senzorială” are ca scop activarea prin mijloace artistice a memoriei orașului și descoperirea poveștilor sale invizibile. „Harta” constă într-o serie de instalații video și audio site-specific prezentate fie în case private, acolo unde este posibil, fie în spații publice cu o istorie semnificativă, completate de conversații cu persoane de care se leagă istoria casei. Conform conceptului, sunt identificate clădiri în care au locuit cândva personalități culturale, iar acestea sunt vizitate în cadrul unui tur ghidat performativ dedicat atât trecutului, cât și prezentului orașului.

Comments

comments

Categoria: Muzeul Municipal

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*