Cartier de locuințe sociale, ANL și pentru tinerii medici în zona Grădinari

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/05/2018

Primăria Municipiului Iași urmează să bifeze încă o etapă importantă în cadrul proiectului general de ridicare a locuințelor sociale și pentru tineri în zona Grădinari, unde își vor face loc 16 tronsoane de bloc cu un număr total de 288 de apartamente. Potrivit documentaţiei tehnice, valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetul local.

Astfel, în ședința ordinară a Consiliului Local de vineri, 4 mai, aleșii vor dezbate Planul Urbanistic Zonal de pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, aferent construirii de locuințe colective, fiind îndeplinit intervalul de timp necesar dezbaterii publice. Documentul se referă la o suprafaţă a terenului studiat de 25.800 de metri pătrați, blocurile de locuințe urmând a respecta un regim de înălțime de S+P+3E+M.

Reamintim faptul că o primă etapă a programului general vizează blocurile pentru tinerii specialiști din Sănătate, destinate închirierii, în zona Grădinari A din bulevardul Chimiei nr.75-77-79-81, unde vor fi 36 de apartamente. Spre sfârșitul anului trecut, în urma unei licitații, a fost desemnată câștigătoare firma ElitConstruct SRL, având cea mai bună ofertă financiară. Valoarea contractului este de 8.849.315 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care șase luni reprezintă timpul de realizare a proiectării, iar celelalte 24 de luni – execuția propriu zisă a lucrărilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*