Carte de condoleanţe în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai I al României la Primăria Municipiului Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2017

Primarul Mihai Chirica a decis astăzi ca la Palatul Roznovanu, începând de sâmbătă, 9 decembrie, o carte de condoleanțe să fie pusă la dispoziția tuturor celor care doresc să aducă un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României. Alături de aceasta, în holul central al sediului Primăriei Municipiului Iași va fi organizată și o expoziție de fotografie cu diverse ipostaze din viața Regelui, exponatele fiind împrumutate de la Ateneu, acolo unde sunt deja expuse până vineri, 8 decembrie. Cu participarea Corpului de Garnizoană, cartea de condoleanțe va beneficia de strajă permanentă.

Cartea de condoleanțe și expoziția vor rămâne la dispoziția celor interesați până la împlinirea a 40 de zile de la trecerea în neființă a Majestății Sale, după următorul program: de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00. La sfârșitul celor 40 de zile, cartea de condoleanțe va fi predată Familiei Regale a României.

De altfel, în această dimineață, primarul Mihai Chirica a scris în carea de condoleanțe deschisă la Ateneul ieșean.

„În aceste clipe de nesfârşită tristețe, ne rugăm pentru liniştea sufletului Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. Iaşul datorează enorm Casei Regale a României. Capitală a Renaşterii Naţionale, Iaşul este purtătorul marilor însemne ale glorioasei regalităţi, fiind locul din care Regele Ferdinand I a gândit şi înfăptuit Marea Unire. Aici, la Iași, s-a născut România și am învățat să fim români. Majestatea Sa Regele Mihai I al României a fost şi va rămâne personalitatea definitorie a istoriei poporului român, un exemplu unic de moralitate şi demnitate, călăuzitor pentru întreaga naţiune. Noi, ieşenii, suntem cu sufletul alături de întreaga Familie Regală, rugându-ne la bunul Dumnezeu să o întărească în aceste clipe de adâncă mâhnire. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi să-i păstreze veşnică şi luminoasă amintire! Sincere condoleanțe!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*