Card unic pentru studenţii din Municipiul Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/02/2016

Primăria Municipiului Iaşi vine în sprijinul studenţilor ieşeni. Primarul interimar Mihai Chirica a propus introducerea unui card unic studenţesc, menit să îi ajute pe tinerii până în 26 ani care urmează cursuri universitare sau post-universitare în special în ceea ce priveşte transportul în comun.

Studenti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liber la reduceri

Reprezentaţii conducerilor universităţilor, ligilor şi asociaţiilor studenţeşti din Iaşi au participat miercuri, 17 februarie, în Sala Mare a Primăriei, la o dezbatere privind introducerea unui card unic studenţesc. „E un proiect pilot pentru oraşele din România şi chiar pentru multe oraşe din restul Europei. Ne adresăm tuturor categoriilor de studenţi, indiferent dacă sunt la universităţile de stat sau private din Iaşi. Cu acel card studenţii ar putea beneficia de reduceri la transportul în comun, la intrările la obiectivele sau evenimentele culturale, ar avea acces în bibilioteci, în sălile de lectură sau cămine etc. Ar putea primi cardul la început de an universitar şi să fie valabil până la finele anilor de studiu. Dacă renunţă la facultate sau sunt exmatriculaţi, cardul va fi anulat. Eliberarea cardurilor s-ar putea face de către universităţi, iar evidenţa să fie lunară”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

 

Sprijin ministerial

Principala problemă reclamată de reprezentanţii conducerilor universităţilor a fost cea privind asigurarea deficienţei de finanţare pe care o înregistrează din alocaţiile de la bugetul de stat, care nu acoperă decât parţial din nevoile pentru mobilitatea studenţilor.În această problemă vom solicita sprijinul Ministerului Educaţiei. Am discutat şi despre încheierea unui protocol comun, între universităţi şi Primărie. Dorinţa noastră este să nu-i mai ţinem la cozi pe studenţi, ci să îi lăsăm să se ocupe de carte. Aşteptăm în continuare propunerile lor, pentru ca la şedinţa de la sfârşitul lunii martie să devină Hotărâre de Consiliu Local”, a declarat Mihai Chirica. O discuţie asemănătoare a avut loc şi în ceea ce priveşte reducerile pentru transportul în comun al elevilor, la eveniment participând şi reprezentanţi ai conducerii Inspectaratului Şcolar Judeţean.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*