Campanie a Poliţiei Locale privind decongestionarea traficului rutier

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2017

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației continuă campania de prevenire pentru decongestionarea traficului rutier în toate intersecțiile din municipiul Iași, pentru determinarea tuturor participanților la traficul rutier de a evita oprirea, staționarea voluntară sau parcarea vehiculelor în zona liniei continue, care delimitează benzile de circulație în intersecții.

Parcarea, respectiv staționarea și oprirea în aceste zone, blochează sensul de circulație al vehiculelor, fapt ce conduce la îngreunarea traficului rutier în municipiul Iași. Polițiștii locali vor efectua fotografii de fixare a autovehiculelor parcate în aceste zone și vor atenționa posesorii acestora, prin aplicare de flyere cu mesajul ,,Oprirea interzisă”, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale în situațiile în care conducătorii auto continuă să nu se conformeze prevederilor legale și recomandărilor poliţiei. Parcarea, respectiv staționarea și oprirea în aceste zone, blochează sensul de circulație al vehiculelor, fapt ce conduce la îngreunarea traficului rutier în municipiul Iași. Polițiștii locali vor efectua fotografii de fixare a autovehiculelor parcate în aceste zone și vor atenționa posesorii acestora, prin aplicare de flyere cu mesajul ,,Oprirea interzisă”, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale în situațiile în care conducătorii auto continuă să nu se conformeze prevederilor legale și recomandărilor agenţilor de poliţie.

 

Atenţie sporită în preajma staţiilor de transport în comun

De asemenea, tot în vederea fluidizării circulaţiei rutiere, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației desfășoară acțiuni pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto care staționează neregulamentar în stațiile Companiei de Tansport Public, fapt ce obligă mijloacele de transport în comun să blocheze o bandă de circulație.

Pe această cale, poliţiştii locali recomandă conducătorilor auto să staționeze cu autoturismele doar în locurile permise, pentru a nu îngreuna traficul rutier, iar călătorii să urce și să debarce în condiții de siguranță în sau din mijloacele de transport în comun. De asemenea, în atenția Poliţiei Locale este și circulația pietonală, ocazie cu care cetățenii care tranzitează aceste zone sunt dirijați să circule prin locații sigure, pentru a preveni producerea de evenimente nedorite.

 

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*