Campanie pentru reciclarea deşeurilor electrice şi electronice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/09/2014

reciclareÎn perioada 10 – 30 septembrie, ECOTIC în parteneriat cu SC Salubris, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi şi Primăria Iaşi, organizează campania „Reciclarea – Un mod de viaţă!”. Prin această acţiune, organizatorii vin în sprijinul locuitorilor oraşului Iaşi oferind soluţii prietenoase cu mediul înconjurător, pentru colectarea separată a echipamentelor electrice şi electronice vechi şi uzate. În luna septembrie vor fi deschise încă trei puncte de colectare provizorii, pe lângă cele cinci funcţionale pe tot parcursul anului.

Unde pot fi predate
Punctele noi de colectare provizorii vor fi deschise în:

  • Zona Iulius Mall – în perioada 10 – 17 septembrie;
  • Zona pietonală Alexandru cel Bun – esplanada – în perioada 17 – 24 septembrie;
  • Zona Palas – Parcare Vega – în perioada 24 – 30 septembrie.

Predând la aceste puncte minim 10 kg de echipamente electrice și electronice vechi și uzate sau trei echipamente, fiecare cetăţean primeşte un accesoriu de sezon. Cadourile sunt disponibile şi pentru cei care predau DEEE la punctele de colectare municipale deschise pe toată perioada anului:

  • Luni: Punctul „Parcare 24 ore” – str. Alba, nr. 1, deschis între orele 10.00 – 18.00;
  • Marți: Punctul „Han Tătar”- esplanada Oancea – str. Han Tătar – Tătărași, între orele 10.00 – 18.00;
  • Miercuri: Punctul „Podul de Piatră”- str. Nicolae Iorga: între orele 10.00 – 18.00;
  • Joi: Punctul „Piața Păcurari”- str. Cazărmilor, nr. 11, între orele 10.00 – 18.00;
  • Vineri: Punctul „Piața Sudului” (CUG) – str. Răzoarelor, nr 9, între orele 10.00 – 18.00.

Conştientizarea periculozităţii
Un factor decisiv în transformarea gestului colectării selective într-un obicei este determinat de conştientizarea periculozităţii acestor echipamente din momentul în care devin deşeuri. DEEE conţin substanţe toxice precum mercur şi alte metale grele sau diverse bromuri. Chiar şi în cantităţi mici, acestea poluează solul, apa şi aerul. De asemenea, prin reciclarea corectă a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regăsi în produse noi.
Detalii despre proiect cât şi despre cum pot fi predate responsabil aceste deşeuri puteţi afla de pe www.ecotic.ro, www.salubris.ro, la tel 0232/270.233 și 0800.410.610 (tel verde).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*