Campanie pentru punerea în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/09/2016

În urma protocolului de colaborare încheiat între Poliţia Locală şi Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi, poliţiştii locali continuă acţiunile desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi pentru înştiinţarea persoanelor cu privire la obligativitatea de a intra în legalitate pe linia actelor de identitate, conform O.U.G. nr. 97/2005.

Astfel, în această perioadă, poliţiştii locali desfăşoară activităţi de înştiinţare a 1.409 persoane care în perioada 01.04 – 30.06.2015 le-a expirat actul de identitate şi nu au făcut demersuri pentru eliberarea unui nou act. De asemenea, în atenţia Poliţiei Locale sunt şi 393 de minori care pe parcursul trimestrului II au împlinit 14 ani şi nu s-au prezentat la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi pentru a intra în legalitate.

Menţionăm faptul că persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.U.G. nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*