Campanie de modernizare a parcurilor din oraș

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/10/2016

Primăria Municipiului Iași continuă campania de extindere, reabilitare și modernizare a spațiilor verzi. După finalizarea reamenajării parcului din Podu Roș şi a esplanadei Nicolina, ieșenii se pot bucura de o priveliște plăcută și în fața cinematografului Victoria. Noul parc a fost conceput prin realizarea unui joc de forme cu dimensiuni diferite acoperite cu vegetație perenă joasă. Pentru realizarea acestora zona a fost completată cu 263 metri pătraţi de pământ vegetal, a fost amenajat un sistem de irigare automată pe aceeași suprafaţă, au fost plantaţi patru arbori și 492 de arbuşti ornamentali, au fost aşternute rulouri de gazon pe o suprafaţă de 211 metri pătraţi, dar scoarţă şi piatră decorativă pe o suprafaţă de 43 metri pătraţi.

„În urma consultărilor cu cetățenii din cadrul dezbaterilor publice privind bugetul local sau Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iaşi 2015 – 2030, am decis să accelerăm campania de extindere a spațiilor verzi pentru a îmbunătăţi imaginea orașului nostru. Mă bucură reacția promptă a ieșenilor care au venit cu idei și implicarea lor în aceste proiecte cu propuneri care s-au dovedit a fi mai mult decât benefice orașului nostru. Iașul este casa noastră și trebuie să-l păstram curat, aerisit și frumos”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Parcul Podu Roş

La reamenajarea parcului de vizavi de Sala Polivalentă s-a avut în vedere înlocuirea vegetaţiei îmbătrânite și toaletarea vegetaţiei existente prin ridicarea coronamentului arborilor pentru pătrunderea luminii necesare bunei dezvoltări a plantelor. Cu aceeaşi ocazie au fost înlăturați arborii uscaţi şi toaletaţi arborii şi arbuştii existenţi, au fost scoase cioatele şi vegetaţia îmbătrânită, a fost amenajat un sistem de irigare automat pe o suprafaţă de 7.888 metri pătraţi şi au fost aşternute rulouri de gazon pe o suprafaţă de 7.032 metri pătraţi.

Esplanada Nicolina

Pe esplanada Nicolina au început lucrări de înlocuire a vegetaţiei îmbătrânite, completare cu pământ vegetal, toaletare a vegetaţiei lemnoase şi amenajare a unui sistem de irigare automat. Va urma reamenajarea cu vegetaţie ornamentală perenă şi montarea rulourilor de gazon.

Comments

comments

Categoria: spatii verzi

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*