Campanie de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa menţinerii curăţeniei în locurile publice din Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/04/2018

Poliţiştii locali doresc să aducă la cunoştinţă ieşenilor îndatoririle pe care deţinătorii de animale de companie le au, conform legislaţiei în vigoare, ocazie cu care lucrătorii instituției continuă campania de avertizare a deținătorilor de animale de companie, care nu respectă normele de curăţenie prin strângerea excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.

În acest sens, polițiștii locali vor acționa cu prioritate în zonele unde s-a constatat că nu sunt respectate normele de curățenie, în locațiile unde s-au primit sesizări cu privire la acest aspect, parcurile publice, parcurile de joacă pentru copii, esplanade, precum și spațiile verzi aferente blocurilor.

„Vom colabora cu reprezentanții asociațiilor de proprietari pentru informarea tuturor iubitorilor de animale de companie, cu privire la obligațiile ce le revin. Precizăm faptul că, potrivit Hotărârii Consiliului Local Iaşi nr. 172/2002, modificată, constituie contravenție necurăţarea de către proprietarii câinilor a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia acestora este permisă, şi se sancţionează cu amendă de la 260 – 500 lei. De asemenea, circulaţia liberă a câinilor pe raza municipiului Iaşi, precum şi a celor conduşi fără botniţă şi lesă se sancţionează cu amendă de la 260 – 500 lei, iar accesul câinilor în parcurile de joacă pentru copii şi în cimitire se sancţionează cu amendă cuprinsă între 260 – 500 lei.” au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Amintim faptul că din primăvara anului 2016, proprietarii de câini au la dispoziție pe raza municipiului Iași coșuri special amenajate, unde se găsesc săculeți pentru strângerea mizeriei lăsată de patrupede.

 

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

1 Comentariu

 1. miki

  Cate amenzi s-au dat in parcul Anl Dacia? (parc destinat copiilor).? Vin babele cu cate 2 catei si isi fac nevoile.
  Cate amenzi s-au dat pentru tulburarea linisti? Sambata seara era ca la club in parcul ANL .Fotbal se joaca in acel parc destinat copiilor ? Se joaca se da cu mingea in geamuri nu se ia nici o masura .
  Cate amenzi s-au dat celor care distrug blocurile ( vandalism)
  Dragi mei ,, Politia locala va rog sa va luati treaba in serios.
  Stiti ca au aparut prastiile ? Generatia nu prea stie sa se joace si mai grav trag cu pietre ca asa au fost educati.
  Va multumesc !
  mamici si tatici care stau cu copii in parcul ANL Dacia -parc de joaca cat a mai ramas din el .
*