Campania „Oamenii Timpului” va primi Înaltul Patronaj al Casei Regale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/03/2016

Campania „Oamenii Timpului”, proiect al cărui principal finanţator este Primăria Municipiului Iaşi, va primi Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Chirica Timpul

Proiect de succes

Distincţia va fi acordată de către Alteţa Sa Regală Principele Radu. „Primăria este partener al evenimentului al doilea an la rând. Mă bucură faptul că în jurul Campaniei au venit şi alţi parteneri importanţi. Ediţia de anul trecut a fost reuşită şi a avut vizibilitate foarte mare în Regiunea de Nord-Est a României. Anul acesta proiectul se extinde la nivel naţional şi sunt bucuros de succesul campaniei de recunoaştere şi promovare a valorilor. Felicit organizatorii pentru efortul depus!”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Recunoaştere regală

Campania „Oamenii Timpului”, proiect iniţiat de Revista Timpul şi organizat de Asociaţia Revistei Timpul, va ajunge în acest an la a treia ediţie. Scopul acesteia este identificarea, promovarea și recunoașterea publică a personalităților și/sau organizațiilor din plan local, național și internațional care, pe parcursul ultimului an și-au dovedit excelența în zece domenii ale vieții culturale și sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului public românesc, extins peste granițele țării, în spiritul valorilor specifice unei societăți democratice. „Fondată în timpul domniei lui Carol I, la un deceniu de la venirea sa pe Tronul României şi cu cinci ani înainte ca ţara noastră să devină regat, Revista Timpul este o mărturie a aspiraţiilor noastre politice şi culturale din mijlocul secolului al XIX-lea, la fel de moderne şi de îndrăzneţe precum cele din Occidentul european. După 140 de ani, Revista Timpul continuă să fie în slujba culturii române, să ajute la înţelegerea lumii politicii, serveşte educaţia şi cercetarea, ştiinţa şi arta, consolidează Memoria şi îşi ia drept pavăză Coroana. De-a lungul timpului, revista a avut drept colaboratori trei corifei ai literaturii noastre: Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale şi Ioan Slavici. Un frumos simbol al unităţii de cultură şi limbă este faptul că primul s-a născut în Moldova, al doilea în Muntenia, iar al treilea în Transilvania. Astăzi aşezată geografic între Bucureşti, Chişinău şi Cernăuţi, Revista Timpul îşi continuă menirea sa culturală edificatoare”, a afirmat Alteţa Sa Regală Margareta, custodele Coroanei, în mesajul adresat Revistei Timpul, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţare (15 martie 2016

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*