Campania „Inimă Bună”, un exerciţiu de generozitate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/12/2013

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, Primăria Iaşi şi Univ. „Al.I. Cuza” au dat startul celei de-a treia ediţii a campaniei „Inimă Bună”, cea mai mare activitate stradală de strângere de fonduri din zona ieşeană. Aceasta se va desfăşura în perioada 4 – 6 decembrie cu ajutorul a 100 de voluntari ce vor purta însemnele campaniei şi vor invita ieşenii la un exerciţiu de generozitate în beneficiul copiilor cu dizabilităţi.

voluntariStudenţi – voluntari
Voluntarii „Inimă Bună” sunt studenţi ai Univ. “Cuza” ce au fost recrutaţi special pentru această campanie din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice, Specializarea Asistenţă Socială. Timp de trei zile, Iaşul va fi gazda campaniei al cărei scop este de a strânge fonduri pentru terapia copiilor cu dizabilităţi ce vor fi asistaţi de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi în anul următor. În 2012, în aceeaşi perioadă, voluntarii „Inimă Bună” au strâns suma de 8.115 lei, bani care au contribuit la susţinerea serviciilor de kinetoterapie, logopedie, terapie ocupaţională, consiliere psihologică şi educaţie parentală.

Demersul
Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor. „Inimă Bună” este o acţiune organizată de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany timp de 23 ani în comunitatea timişoreană. Proiectul vizează dezvoltarea atitudinii civice şi îmbunătăţirea nivelului de responsabilitate socială a membrilor comunităţii, prin acţiuni de sensibilizare cu privire la copiii şi familiile aflate în dificultate. Începând cu anul 2011, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, biroul zonal Iaşi, a adus tradiţia acestui eveniment şi în mijlocul comunităţii ieşene. „Aflată la cea de-a treia ediţie, campania «Inimă Bună» are şi anul acesta o misiune importantă, aceea de a oferi susţinere financiară unui program de recuperare a copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, demarat tot cu ajutorul ieşenilor, în anul 2012. «Inimă Bună» este prilejul cu care fiecare om din comunitatea noastră poate contribui la binele copiilor care se confruntă cu dificultăţi majore de sănătate şi care au nevoie de intervenţii terapeutice specializate. Le mulţumim, pe aceasta cale, fiecăruia din cei 100 de voluntari care timp de trei zile vor strânge fonduri pentru aceasta cauză şi tuturor partenerilor şi sponsorilor care înţeleg importanţa unui asemenea demers, alegând să îl sprijine”, a afirmat Diana Păiuş, manager zonal al Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*