Campania Ecotic „Orașe curate” a luat startul și la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/10/2017

Primăria Municipiului Iași s-a alăturat proiectului Orașe Curate. Campania, care se desfășoară în mai multe orașe din țară, a fost lansată de Asociația Ecotic și își propune informarea și conștientizarea populației Municipiului Iași cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și reciclării acestora.

Parteneri ai proiectului sunt Agenția pentru Protecția Mediului și Salubris SA. Campania s-a mai desfășurat în Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești și Cluj-Napoca. La Iași, dar și Vaslui, campania se va desfășura în perioada 2 – 20 octombrie.

Programul include, pe lângă latura informativ-educativă și o componentă practică, respectiv aceea de colectare separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, la punctele municipale de colectare administrate de Salubris SA sau prin preluare de la domiciliu a unor astfel de deșeuri voluminoase, la solicitarea cetățenilor. Concret, pe lângă colectarea de deșeuri, Salubris va distribui 10.000 de flyere (împreună cu factura pentru serviciile de salubritate), 1.500 de flyere prin cele 6 centre de cartier și 60.000 de flyere în format electronic.

În perioada campaniei, orice locuitor din Iași care va preda un deșeu de minim 10 kilograme cumulate, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în zilele semnalate, la punctele de colectare amplasate pe: platoul Bărboi (luni), esplanada Oancea (marți), strada Nicolae Iorga, nr. 15 (miercuri), Piața Păcurari (joi) și Piața Sudului (vineri), va primi un premiu instant (câte o umbrelă, în limita stocului). Un alt punct de colectare din cadrul campaniei este Centrul Municipal de Colectare Iași (stradela Grădinari, nr. 26) deschis de luni până sâmbătă inclusiv, în intervalul orar 8.00 – 20.00. Premiul se acordă o singură dată aceleiași persoane, indiferent de numărul de predări.

Regulamentul campaniei poate fi consultat pe www.ecotic.ro și www.salubris.ro.

 

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*