Campania BiciCOOLtura la final

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/01/2011

Campania de promovare a mersului pe bicicletă s-a încheiat cu rezultate notabile. După patru luni de concursuri şi întâlniri cu elevii, aproximativ 86% din ieşeni au declarat că intenţionează să utilizeze pista de biciclişti. Încheirea campaniei a fost marcată de o conferinţă de presă la care au participat primarul Gheorghe Nichita şi realizatorul TV Cristian Brancu.

Primăria Municipiului Iaşi a încheiat campania de promovare a utilizării bicicletei ca mijloc alternativ de transport „BiciCOOLtura – Iubesc să biciclesc!”.  Campania, care a fost iniţiată în luna septembrie 2010, odată cu inaugurarea primei piste de biciclete din Iaşi, a avut ca scop creşterea gradului de utilizare a bicicletei şi conştientizarea de către ieşeni a efectelor negative ale utilizării maşinilor personale (poluare, trafic excesiv).

Campania de educare şi promovare a utilizării bicicletei ca mijloc alternativ de transport a fost finalizată, evenimentul fiind marcat de conferinţa de presă de vineri, 21 ianuarie, din Sala Mare a Primăriei la care a participat primarul Gheorghe Nichita şi invitatul special, realizatorul TV, Cristian Brancu.

„Mă bucur să observ că pista de biciclişti pe care am inaugurat-o în toamna anului trecut este apreciată de ieşeni. Este un proiect extraordinar care merită încurajat. Utilizarea bicicletei însemnă sănătate individuală pentru cel care face mişcare, dar şi sănătatea oraşului prin reducerea poluării şi a traficului excesiv. Trebuie spus că vom extinde pista de bicilişti pe traseul unui proiect european care a trecut deja de primele evaluări. Prin modernizarea arterelor din zona CUG – Nicolina vom crea piste pentru biciclişti pe acest traseu”, a subliniat primarul Gheorghe Nichita.

In cadrul conferintei de presa au fost prezentate si rezultatele campaniei “BiciCOOLtura  – Iubesc sa biciclesc!”, in urma realizarii a doua studii (unul inainte si unul dupa implementarea campaniei). Astfel, in urma campaniei, 86,27% dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa utilizeze pista pentru biciclisti, cu 38% mai multi decat inainte de implementarea campaniei. La patru grupe de varsta, intentia de utilizare se apropie de 100%.

Realizatorul TV, Cristian Brancu a apreciat la rândul său proiectul municipalităţii de a crea o pistă de biciclete. „Sprijinul acordat de primar reprezintă un plus pentru acest proiect, un plus care înseamnă persepective de dezvoltare în viitor”, a spus Cristi Brancu.

Pe durata celor aproape 4 luni de campanie, iesenii au participat la o Parada a Bicicletelor si numeroase concursuri. Totodata, in cadrul campaniei au fost organizate si 12 intalniri cu elevi si studenti din licee si universitati.

Deşi campania de promovare a luat sfarsit, Primaria Municipiului Iasi isi doreste ca iesenii sa continue sa utilizeze bicicleta, in numar cat mai mare, astfel incat urmeaza ca pista de biciclete sa fie extinsa, cu alte doua tronsoane, care sa strabata orasul de la nord la sud si de la est la vest.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*