Căminul de pensionari din Copou: a fost ridicat noul corp de clădire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/01/2014

Lucrările de modernizare şi extindere a Căminului de pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” sunt în toi. În prezent, constructorii muncesc la noul corp de clădire ce a prins deja contur. Investiţia din Copou, cifrată la aproximativ 2 milioane de euro, mare parte fonduri europene, ar urma să fie terminată în 2015. „La căminul de pensionari lucrările merg foarte bine. Deja corpul de clădire este sus. Chiar arată bine. Va fi o extindere de capacitate pentru pensionari. Şi corpul vechi va fi modernizat complet, consolidat în zonele în care necesită acest lucru”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar.

camin pensionari copou (11)

Corp nou
Investiţia de la căminul de pensionari constă în reabilitarea şi consolidarea celor patru corpuri existente deja. Acestea au 123 camere de cazare, cu o capacitate de 220 de locuri. Totodată, este construit un alt corp, de la zero, ce va avea în final 19 camere de cazare, cu 41 de locuri. La acest al cincilea corp se lucrează în prezent. Acesta va avea demisol, parter şi două etaje. La demisol va fi amenajată spălătoria, la parter va fi o sală de mese şi zona administrativă, iar cele două etaje vor fi destinate cazării.

Cine sunt beneficiarii
La finalul perioadei de implementare a proiectului, centrul social va oferi cazare temporară sau permanentă pentru cei fără locuinţă sau care nu îşi pot asigura condiţii decente de viaţă, va oferi consiliere pe probleme de sănătate, precum şi un tratament corespunzător vârstnicilor. În total, vor fi 261 de persoane instituţionalizate în cadrul căminului de pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva“.

Prin intermediul căminului de pensionari, vor fi asigurate condiţiile corespunzătoare de locuire, hrană, îngrijire medicală, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială, psihologică, religioasă. Implementarea proiectului asigură pensionarilor siguranţă şi autonomie, condiţii de îngrijire, participare la viaţa socială, supraveghere şi îngrijire medicală. Proiectul contribuie la întărirea capacităţii municipiului Iaşi de a acorda servicii sociale de calitate pensionarilor. Lucrările de modernizare şi extindere vor fi finalizate anul viitor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*