Calificare istorică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru CFR Olimpia ACB Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/12/2014

popice-lot CFR Iasi3Liga Campionilor la popice a programat sâmbătă, 6 decembrie 2014, a doua manşă din optimile de finală ale competiţiei. Partida Racing Club Strasbourg (Franţa) – CFR Olimpia ACB Iaşi (România), găzduită de arena cu patru piste pe plăci „Jean-Nicolas Müller”, din Strasbourg, a fost arbitrată de francezii Gil DUBIEF şi Philippe FRIEDRICH. Rezultatul final a fost: Racing Club Strasbourg – CFR Olimpia ACB Iaşi 3-5 la puncte de echipă (9 – 15 la puncte de set/manşe câştigate; 3419 p.d. – 3555 p.d.). După primele trei manşe din cel de-al doilea schimb, ieşenii conduceau deja cu 3-1 la puncte de echipă, aveau şi 12 manşe câştigate şi deci erau virtual calificaţi în sferturile de finală din Liga Campionilor.

Două victorii
În prima manşă, în propria arenă, ceferiştii ieşeni i-au învins pe francezi cu scorul de 5 – 3 la puncte de echipă (13 – 11 la puncte de set/manşe câştigate; 3449 p.d. – 3395 p.d.) şi au aşteaptat cu încredere partida retur şi promovarea în sferturile de finală ale competiţiei, aceleaşi gânduri având însă şi formaţia alsaciană, acolo unde evoluează şi doi lansatori români, Ion-Florin Bratu şi Ştefan Gogoriţă.
De menţionat că Racing Club Strasbourg este de 21 ori consecutiv campioană naţională în Hexagon şi, după 8 runde, conduce ierarhia la zi şi în acest sezon, cu 14 puncte la activ, după 7 victorii şi o singură înfrângere.
Ieşenii au deplasat în Franţa un lot de 8 sportivi, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Costică Ciurdea, Ion Cercel, Ioan Hordilă, Mănel Manea, Florin Opincă, Bogdan Tudorie şi Gyula Veres.
Pentru meciul de sâmbătă, din Champions League, Racing Club Strasbourg a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: BRATU Ion-Florin, DONNATE Romain, EBEL Jean-Claude, EIBEL Bruno, GOGORIŢĂ Ştefan, HARTMANN Julien, HOFERER Christian, KOELL Frederic (căpitan de echipă), MOREIRA Alexis, SCHMITT Julien, WALTZ Bastien. Oficiali: EBEL Jean-Claude şi JANUS Gérard (preşedinte, care este şi primarul localităţii franceze Fort-Louis, din regiunea Alsacia/Departamentul Bas-Rhin, cu mandat 2014 – 2020).
În final însă, speranţele francezilor s-au năruit, deoarece ieşenii au reuşit o nouă victorie de senzaţie în faţa campionilor din Strasbourg, de data aceasta chiar pe terenul acestora.

Au evoluat următorii sportivi:

– Racing Club Strasbourg (Franţa):
1. Alexis Moreira – 511 p.d. (0 manşe, 0 puncte)
2. Julien Schmitt – 614 p.d. (2 manşe, 1 punct)
3. Ştefan Gogoriţă – 565 p.d. (1 manşă, 0 puncte)
4. Christian Hoferer (393 p.d.) & Romain Donatte (142 p.d.) – 535 p.d. (1 manşă, 0 puncte)
5. Bruno Eibel – 583 p.d. (2 manşe; 1 punct)
6. Frederic Koell – 611 p.d. (3 manşe; 1 punct)

– CFR Olimpia ACB Iaşi (România):
1. Ioan Hordilă – 639 p.d. (4 manşe; 1 punct)
2. Florin Opincă – 571 p.d. (2 manşe; 0 puncte)
3. Gyula Veres – 575 p.d. (3 manşe, 1 punct)
4. Ion Cercel – 602 p.d. (3 manşe, 1 punct)
5. Mănel Manea – 581 p.d. (2 manşe; 0 puncte)
6. Costică Ciurdea – 587 p.d. (1 manşă, 0 puncte)

Promisiune onorată
La finalul partidei de la Strasbourg, antrenorul formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, a declarat: “Sunt foarte bucuros, atât pentru rezultat, cât şi pentru jocul practicat de toţi băieţii noştri. Este un moment mare pentru echipa noastră de popice, care a reuşit, în premieră, o calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Înainte de meci am spus că vom juca mai bine în deplasare şi ne vom califica şi ne-am ţinut de cuvânt. Toţi băieţii au jucat foarte bine, îi felicit din nou. Mulţumesc suporterilor noştri pentru susţinere în meciul de la Strasbourg şi gazdelor franceze pentru ospitalitate”.
Duminică, în localitatea franceză Seltz, acolo unde sunt cazaţi popicarii români, CFR Olimpia ACB Iaşi a fost invitată de localnicii de la Couronne SELTZ (echipă de primă ligă în Franţa, acolo unde evoluează trei lansatori cu numele SCHMITT) la un antrenament cu public, propunere acceptată de sportivii români cu multă amabilitate. (un articol de Dan Teodorescu)

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*