“Caleidoscop istoriografic”, o nouă lansare la Clubul Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/03/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” îi invită pe ieşeni să fie alături de editura Junimea şi de revista Scriptor la ediţia de joi, 22 martie 2018, care se va desfăşura de la ora 17.00 în sala DIOTIMA a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Parcul Eminescu, a 99-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri.

Evenimentul va prilejui lansarea volumului “Caleidoscop istoriografic” de Dumitru Vitcu, din colecţia „Historia Magistra Vitae”.

„Marea diversitate a temelor abordate – ilustrând, în genere, opţiunile, preocupările, direcţiile şi disponibilităţile nu doar ale autorilor, ci şi pe cele ale instituţiilor aparţinătoare, cu avizul firesc al îndrumătorilor ştiinţifici – acoperă o perioadă de timp extrem de generoasă în prefaceri şi înfăptuiri, pe multiple planuri, a societăţii româneşti, numită îndeobşte modernitate, chiar dacă limitele cronologice ale acesteia, flexibile în funcţie de domeniu, sunt pe alocuri depăşite faţă de evaluările istoriografice mereu schimbătoare”, a declarat Dumitru Vitcu.

Volumul va fi prezentat de Mihai Iacobescu. Amfitrionii evenimentului vor fi Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*