Bulevardul Ştefan cel Mare, deschis pentru maşini

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/09/2013

Autovehiculele vor putea din nou să circule pe bulevardul Ştefan cel Mare şi pe strada I.C. Brătianu de vineri, 27 septembrie. Practic, şoferii vor avea acces pe bulevard din Piaţa Unirii până în zona Cub şi, în continuare, pe strada I.C. Brătianu cu ieşire în bulevardul Independenţei.golia semnare 039

Pentru a fluidiza traficul, strada Brătianu (foto dreapta) va avea dublu sens pe toată lungimea ei, inclusiv pe tronsonul dintre Filarmonică şi Independenţei.

Interzis pe Cuza 

Odată cu redeschiderea circulaţiei pe bulevard va fi interzis accesul maşinilor pe strada Cuza Vodă, între Piaţa Unirii şi Filarmonică, revenindu-se astfel la reglementarea dinaintea deschiderii şantierului pe bulevard. Deocamdată, rămâne închisă strada Agatha Bârsescu, din faţa Teatrului Naţional până la finalizarea lucrărilor la reţeaua de termoficare.

Semaforizare

Pentru redeschiderea traficului auto, marcajele trecerilor de pietoni şi a separatoarelor benzilor de mers de pe bulevard  au fost realizate din cuburi de marmură. De asemenea, au fost montate semne de circulaţie pe tot tronsonul circulabil şi au fost semaforizate trecerile de pietoni din zona Casa Modei, intersecţia de la Materna şi intersecţia I.C. Brătianu cu strada Cuza Vodă.

golia semnare 042Separaţia dintre zona pietonală a bulevardului (Palatul Culturii – Materna) şi cea circulabilă este realizată din ghivece cu flori. Staţionarea maşinilor va fi interzisă pe tot tronsonul circulabil, atât pe bulevardul Ştefan cel Mare cât şi pe strada I.C. Brătianu.

Primul proiect finalizat

Deschiderea circulaţiei pe bulevardul Ştefan cel Mare marchează şi finalizarea completă a proiectului european „Axa Culturală”. Proiectul a fost încheiat, iar miercuri, 25 septembrie a început recepţia finală a străzilor modernizate. Investiţia a presupus reabilitarea a 16 străzi din zona centrală a oraşului: aleea Mihail Sadoveanu, aleea Grigore Ghica Vodă, bulevardul Carol I, şoseaua Sărăriei, strada Sărăriei, strada Mihai Costăchescu, strada Vasile Conta, strada Vasile Alecsandri, strada Vasile Pogor, strada Lascăr Catargi, strada Gavriil Musicescu, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, strada I.C. Brătianu, strada A. Panu, strada Sf. Lazăr şi strada Palat. De asemenea, proiectul a creat piste pentru biciclişti cu o suprafaţă totală de peste 14.000 metri pătraţi şi cuprinde 30 de kilometri de marcaje rutiere şi peste 500 semne de circulaţie noi. „Axa Culturală” a inclus şi modernizarea liniilor de tramvai pe 3,5 kilometri de cale simplă. „Am reuşit nu numai să ne încadrăm în bugetul proiectului, ci chiar să facem economie. Fondurile care nu au fost cheltuite vor fi redistribuite pentru proiectul de reamenajare a străzii Lăpuşneanu”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*