Blocarea conturilor CET Iaşi pune în pericol funcţionarea centralei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/05/2011

Municipalitatea ieşeană protestează public faţă de decizia DNA Iaşi de a proceda, începând de astăzi, 30 mai 2011, la indisponibilizarea şi declararea ca sechestrate, în vederea confiscării, a sumelor de bani disponibile în conturile bancare deţinute de către S.C. „CET” Iaşi S.A. Considerăm că decizia luată de DNA Iaşi este una abuzivă şi poate pune în pericol funcţionarea CET Iaşi, fiind astfel în imposibilitatea de a mai furniza apă caldă şi electricitate.

Municipalitatea ieşeană a contestat decizia DNA Iaşi şi va trimite scrisori de protest către Preşedinţia României, Guvernului României – Prim-Ministrului Emil Boc, ministrului Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, Procurorului General al României Laura Codruţa Kovesi, prin care vom semnala situaţia incredibilă de la Iaşi. Facem apel la toate instituţiile statului să înţeleagă că CET Iaşi este o instituţie de utilitate publică, decizia DNA Iaşi punând în pericol asigurarea unor servicii vitale pentru ieşeni.

Mai mult decât atât, blocarea conturilor CET Iaşi poate pune în pericol proiectele de modernizare şi retehnologizare a centralei ieşene, respectiv finanţările neramburasbile contractate de la Uniunea Europeană prin POS Mediu.

Comments

comments

Categoria: CET

Cuvinte cheie: , , , ,1 Comentariu

  1. Matei

    Da bine si altceva in afara sa trimiteti niste amarate de scrisori ce faceti ca noi, iesenii, sa avem apa calda ? … o fi vara dar e cam aiurea sa faci dus cu apa rece acuma …
*