Biletele RATP pot fi achiziţionate prin SMS şi în reţeaua Digi Mobil – RCS – RDS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/05/2014

RATP Iași extinde serviciul de achiziționare a tichetelor de călătorie prin SMS și în rețeaua Digi Mobil – RCS – RDS. Noua rețea de telefonie mobilă se adaugă celor existente deja, Orange și Vodafone. La numărul 7494 pot fi comandate prin SMS bilete cu o călătorie, abonamente de o zi și abonamente tip „liber la purtător” valabile 90 de minute. Serviciul este disponibil non-stop și oferă o cale simplă și eficientă în asigurarea călătoriei pe traseele deservite de RATP Iași.

tramvai

Trei tipuri
Pentru un bilet simplu, ieşenii trebuie să trimită un mesaj la numărul 7494 care să conţină numărul traseului pe care urmează să călătorească. Valabilitatea biletului este de o oră, iar tariful de 0,4 euro + TVA. Pentru un abonament valabil o zi pe toate traseele RATP, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera A. Abonamentul este valabil pentru ziua în curs, până la ora 24.00. Tariful unui SMS pentru un abonament de o zi este de 1,55 euro + TVA. Pentru un abonament „liber la purtător”, cu valabilitate de 90 de minute pe toate traseele RATP Iași, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera L la numărul 7494. Tariful este de 0,8 euro + TVA.

Cod de confirmare
Achiziționarea călătoriilor prin SMS se face înainte de urcarea în mijlocul de transport. După trimiterea mesajului către 7494, călătorul va primi un SMS cu un cod de confirmare care va fi arătat controlorului. De asemenea, în momentul efectuării controlului, călătorul va mai primi un SMS de verificare, care va trebui prezentat controlorului. Refuzul de a prezenta codul de control și SMS-ul de verificare se consideră contravenție și se sancționează conform reglementărilor în vigoare. Pentru procurarea biletelor și abonamentelor RATP, călătorii mai au la dispoziție automatele de bilete care funcționeaza non-stop, tonetele și chioșcurile de ziare.

Comments

comments

Categoria: RATP

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*