Bilanţ Poliţia Locală: 1291 de sancţiuni contravenţionale în luna decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/01/2016

În ultima lună a anului 2015 poliţiştii locali au aplicat 1.291 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 250.480 lei.

Cele mai multe dintre acestea, 461, au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere. Tot în luna decembrie au fost sancţionate contravenţional 386 de persoane pentru nerespectarea normelor de curăţenie, comerţ stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.

politia locala (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peste 300 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate. 72 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 5.000 lei au fost aplicate privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producere, comerţ sau prestări servicii ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor care au făcut obiectul contravenţiei.

Pentru exercitarea de acte de comerţ ambulant pe străzile oraşului au fost sancţionate contravenţional 32 de persoane, iar alte 22 de persoane pentru acte de comerţ neautorizat. Poliţiştii locali au acţionat în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr. 167/1998, respective a Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*