Bicicliștii care strâng bani pentru victimele războiului din Ucraina au ajuns la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/08/2016

Grupul de opt bicicliști angrenați în proiectul caritabil Bike Ride „Ukrainians in Europe” au ajuns vineri, 19 august, la Iași. Cu această ocazie aceștia au avut o întrevedere cu primarul Mihai Chirica, care i-a felicitat pentru demers. Tinerii s-au arătat extrem de încântați, subiectele discutate vizând și colaborarea dintre cele două țări, în special sprijinul pe care Municipiul Iași îl acordă orașului înfrățit Cernăuți, dar și sportul.

Intalnire biciclisti Ucraina_8

Bicicliștii din Ucraina și-au propus să străbată un traseu de aproximativ 10.000 de kilometri prin 16 țări europene. Scopul acestora este de a atrage atenția întregii lumi la problemele cu care se confruntă populația din Ucraina, în special cea din zona Donbas, stimularea actelor de caritate și îmbunătățirea imaginii Ucrainei în Europa. Proiectul vizează și latura materială, în sensul atragerii de fonduri pentru sprijinirea victimelor, familiilor îndoliate și veteranilor care au luptat în războiul din Ucraina, precum și achiziționarea de echipament medical.

Cei opt cicliști pedalează în medie câte 150 de kilometri pe zi, startul fiind dat pe 15 mai. Finalul este programat pe data de 24 august, la Odessa. De la Iași ucrainenii vor ajunge la Chișinău.

Detalii pe http://samchuk.org/en/about-the-project-cycle-race-ukrainians-in-the-europe și https://www.facebook.com/ukrainskamerega/posts/1780370308847771

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*