Bazarul se mută în CUG, lângă târgul de cherestea

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2013

În cursul lunii iunie, comercianţii care acum îşi desfăşoară activitatea în bazarul de sub podul Nicolina se vor muta la CUG. Amenajările de la noul spaţiu sunt aproape finalizate, muncitorii lucrând acum la ultimele racorduri şi la împrejmuire.

Zonă modernizată

Noul bazar oferă condiţiile unui comerţ civilizat

Bazarul din CUG, amplasat lângă târgul de cherestea, a beneficiat de o investiţie consistentă a Primăriei. Astfel, au fost montate 260 de module pentru comercianţi, au fost asfaltate căile de acces şi parcarea, a fost lărgită strada şi zona a fost dotată cu iluminat public. De asemenea, s-a lucrat la igienizare, a fost ridicat molozul şi a fost curăţat spaţiul de sub pasajul Poitiers. EcoPiaţa se va ocupa de administrarea zonei comerciale, având în cadrul bazarului un depozit şi spaţii pentru birouri. „În funcţie de cum finalizăm lucrările la noua locaţie, comercianţii se pot muta şi vom închide bazarul vechi. Avem acum o zonă modernizată, care oferă condiţiile unui comerţ civilizat. Pe de altă parte, comercianţii nu mai pot rămâne pe actualul amplasament pentru că vor începe lucrările de reabilitare la pasajul Nicolina”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Acesta a precizat că după mutarea comercianţilor, spaţiul de sub podul Nicolina va fi eliberat şi vor fi recuperate mare parte din structurile metalice existente în prezent. O parte din acestea vor fi folosite pentru gardul noului bazar, restul fiind cedat către Citadin.

Trasee prelungite

Odată cu deschiderea noului Bazar, municipalitatea a programat şi modificări ale traseelor de transport public. Astfel, liniile de autobuz care ajung în zona pasajului Poitiers vor fi prelungite până la Bazar oferind astfel posibilitatea publicului de a ajunge mai uşor la zona comercială.

Încep lucrările

La începutul lunii iunie este programată şi demararea lucrărilor de pe proiectul european Axa Sud, ce cuprinde şi reabilitatea podului Nicolina. Firmele care se vor ocupa de lucrări pregătesc în acest moment graficul. Intenţia este ca şantierul să fie deschis simultan pe tronsoane din Podu Roş şi din CUG. Pentru a evita blocarea traficului rutier în zonă, va fi prioritară asfaltarea bulevardului. Se încearcă astfel ca în permanenţă, pe tronsoanele aflate în lucru, şoferii să poată folosi două benzi de circulaţie. Proiectul modernizării pe axa Podu Roş – CUG beneficiază de fonduri europene nerambursabile. Valoarea totală se ridică la 87,6 milioane lei, din care aproximativ 70 de milioane provin din finanţarea europeană. Cu aceşti bani se va asfalta bulevardul, se refac liniile de tramvai, se modernizează trotuarele şi spaţiile verzi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*