Axa Est – Vest, punct final pe şantierul Elena Doamna

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/08/2013

Lucrările de reabilitare a străzii Elena Doamna se apropie de final. Zilele trecute a fost turnat deja un strat de asfalt şi între liniile de tramvai, pe porţiunea cuprinsă între Universitatea „Petre Andrei” şi intersecţia Bucşinescu. În prezent, se execută ridicarea la nivel a canalizărilor. De asemenea, se fac ultimele retuşuri la pavarea trotuarelor, pe întreaga lor suprafaţă.

Foto-est-vest

Strazile reabilitate in cadrul proiectului european

Cu fonduri UE

Zilele trecute a fost turnat un strat de asfalt între liniile de tramvai de pe Elena Doamna

Zilele trecute a fost turnat un strat de asfalt între liniile de tramvai de pe Elena Doamna

Modernizarea acestei străzi este esenţială în contextul creării axei rutiere şoseaua Păcurari – strada Păcurari – Piaţa Eminescu – bulevardul Independenţei – Elena Doamna. Ultima piesă din acest puzzle este pasajul rutier subteran din Piaţa Eminescu, termenul de finalizare estimat în acest caz fiind sfârşitul anului.

De altfel, modernizarea acestei infrastructuri stradale face parte din proiectul “Dezvoltarea axei de transport Est – Vest în municipiul Iaşi” în valoare de peste 20 milioane euro. Proiectul are drept scop descongestionarea traficului rutier prin redimensionarea suprafeţei carosabile, prin amenajarea unor benzi speciale pentru transportul în comun şi biciclişti şi prin semnalizarea şi marcarea rutieră corespunzătoare. Axa de transport Est – Vest a municipiului Iaşi traversează zona de centru, unde se înregistrează o concentrare mare a unităţilor de utilitate publică: Biblioteca Centrală Universitară, Policlinica Mare, Spitalul “Sf. Spiridon”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi, Asociaţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Maternitatea “Elena Doamna”, Casa de Cultură a Studenţilor, Parchetul Militar, Autogara Iaşi-Vest.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*