Axa Culturală, aproape gata

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/08/2013

În luna septembrie este planificată finalizarea lucrărilor pe primul proiect european de mare anvergură. Cu o valoare totală de 91 milioane lei, modernizarea străzilor de pe Axa Culturală se apropie de final. În cadrul acestui proiect mai sunt în lucru bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, strada I.C. Brătianu şi linia de tramvai din Fundaţie.

18 kilometri de stradă

În acest moment constructorii lucrează la finalizarea pietruirii bulevardului Ştefan cel Mare pe tronsonul cuprins între Casa Modei şi Piaţa Unirii, precum şi în intersecţia cu strada 14 Decembrie. În paralel trebuie definitivată strada I.C. Brătianu până în intersecţia cu strada Cuza Vodă, lucrările fiind în plină desfăşurare în dreptul statuii lui Miron Costin. Pe această porţiune, pietruirea a fost întârziată de lucrările de schimbare a reţelei de termoficare pe zona din faţa Teatrului Naţional.

Aflat pe ultima sută de metri, proiectul a însemnat refacerea infrastructurii rutiere şi a trotuarelor aferente de pe 16 străzi din zona centrală a oraşului: aleea Mihail Sadoveanu, aleea Grigore Ghica Vodă, bulevardul Carol I, şoseaua Sărăriei, strada Sărăriei, strada Mihai Costăchescu, strada Vasile Conta, strada Vasile Alecsandri, strada Vasile Pogor, strada Lascăr Catargi, strada Gavril Muzicescu, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, strada I.C. Brătianu, strada A. Panu şi strada Palat. De asemenea, proiectul a creat piste pentru biciclişti pe strada A. Panu, strada Palat şi aleea M. Sadoveanu. La final, constructorii vor preda 18 kilometri de stradă complet modernizată şi 3,6 kilometri de cale de rulare a tramvaielor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*