Autorizaţii pentru proiecte importante ale Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2018

În perioada 1-31 mai, Primăria Municipiului Iași, prin Serviciul Autorizare Construcții, a emis autorizațiile de construire necesare demarării unor proiecte importante.

Un prim obiectiv este autorizarea amplasării unei centrale de cogenerare energie în cadrul CET I Iași. Reamintim faptul că la începutul acestui an, societatea Veolia Energia Iași anunța că va investi 2,8 milioane de euro din fonduri proprii în realizarea cogenerării pe perioada de vară la CET I Tudor Vladimirescu prin instalarea unui motor de cogenerare. Potrivit conținutului autorizației de construire, amplasamentul modulului de cogenerare va fi o suprafață de 755 mp, situată în vecinătatea sediului adminsitrativ. Modulul are o suprafata de aproximativ 150 mp și va fi racordat la circuitele de apă-canalizare, gaze naturale, energie electrica existente pe amplasament, ce deservesc unitatea CET existentă.

Un alt proiect important care a primit autorizația de construire este programul de modernizare trotuare și alei pietonale în cartierele Municipiului Iași pe o suprafață de 200 000 mp, etapa a II-a.  La finele anului 2017, municipalitatea ieșeană a finalizat licitația pentru acest obiectiv, oferta câștigătoare fiind depusă de SC Symmetrica SRL, de 19.181.679 lei. Lucrările de modernizare acoperă toate cartierele din oraș: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta-Gară, Păcurari, Păcureţi, Crucea Roşie, Copou, Sărărie, Nicolina I şi II, Frumoasa, Tătăraşi, Moara de Vânt, Aviaţiei, Centru, Cantemir-Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă şi Bucium, perioada de implementare fiind 2018 – 2020.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*