Autorizații de construire pentru reparații la IBCV și blocuri ANL pentru medici

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/08/2018

În cursul lunii iulie Primăria Municipiului Iași a emis mai multe autorizații de construire, dar și certificate de urbanism necesare derulării unor proiecte importante.

O autorizație de construire a fost emisă pentru demararea reparațiilor capitale și a lucrărilor de modernizare a corpului de clădire C2 (etajele 4,5 și 6), aflat în administrarea Spitalului „Dr. C. I. Parhon”, acolo unde Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” își desfășoară activitatea. Amintim faptul că, în luna iulie, în conturile Spitalului „Parhon” a fost virată suma de 200 000 de euro, bani ce reprezintă despăgubirile acordate de firma de asigurări pentru efectele produse de incendiul izbucnit în noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018. Pe de altă parte, în luna mai, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale necesare refacerii spaţiilor din cadrul instititului ieșean.

Un alt obiectiv care a primit autorizație de construire este proiectul de construire a locuințelor destinate închirierii pentru tineri pentru specialiștii din sănătate din zona Grădinari, bd.l Chimiei nr. 75-77-79-81, etapa I. Este vorba de două tronsoane care vor avea două apartamente cu o cameră, 22 de apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere. Totalul suprafeței desfășurate va fi de aproape 3.000 metri pătrați. Imobilele vor fi racordate la rețelele tehnico-edilitare existente în imediata vecinătate a amplasamentului (apă, canal, gaze naturale, energie electrică și energie termică). Finanțarea lucrărilor este asigurată de Agenția Națională a Locuinței.

Amintim faptul că în zona Grădinari se vor construi 16 tronsoane de bloc cu un număr total de 288 de apartamente. Potrivit documentaţiei tehnice, valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetele central și local.

 Certificate de urbanism

În privința infrastructurii rutiere au fost eliberate certificate de urbanism pentru lucrările de modernizare ale străzilor Olteniei și Transilvaniei. Amintim faptul că cele două artere de circulație, alături de strada Semănătorului, fac parte dintr-un contract de lucrări estimat la 3.138.691 lei, fără TVA. La licitația aferentă acestei investiți s-au înscris trei firme și asocieri: SC Geiger Transilvania SRL, asocierea SC Mecon Iasi SRL – SC Conest SA și asocierea SC Con Ted Company SRL – SC Construcții Gabap SRL – SC Test Prima SRL Suceava.

În perspectiva accesării de fonduri disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” pentru achiziția de autobuze electrice, municipalitatea ieșeană a inițiat demersuri pentru amplasarea unor stații de încărcare pe platforme deja existente în diferite locuri. Este vorba despre incinta Garajului Companiei de Transport Public Iași din zona Tudor Vladimirescu,  Rond CUG I, Rond Tehnopolis / CUG II, Rond Copou și Rond Dacia.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea călătorilor, municipalitatea pregătește amenajarea unui peron de tramvai în statia Sala Polivalentă din strada Palat, nr.14.

În altă ordine de idei, certificate de urbanism au fost eliberate și pentru mai multe unități de învățământ. Este vorba despre construirea unei grădinițe în zona Dacia, în perspectiva accesării de fonduri europene disponibile pe Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.4. „Investiții în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”. Alte certificate de urbanism au fost eliberate pentru servicii de proiectare tehnică pentru lucrări de reabilitare termică la Colegiul Tehnic de Transporturi și Constructii, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 și pentru Liceul Teoretic Waldorf.

Pe de altă parte, Veolia Energie Iași SA a primit certificat de urbanism pentru proiectul de reabilitare a rețelei de energie termică (legătura între magistrala 1 si magistrala 5) pe Calea Chișinăului, la intersecția cu bulevardul Primăverii.

În final, mai multe asociații de proprietari vor intra în legalitate în problema construirii de șarpante: bd. Nicolae Iorga, nr. 61, bloc F1, scările A + B; aleea Rozelor, nr. 42, bloc K4, scara C; str. Canta nr. 39, bloc 504, scara C; șos. Nicolina, nr. 70, bloc 987, scara B; aleea Rozelor nr. 21, bloc Z1, scările A + B.

Comments

comments

Categoria: urbanism

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*