Autorizare de construire pentru lucrări de asfaltare pe șoseaua Bârnova și pe strada Moșu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/07/2018

În cursul lunii iunie, Primăria Municipiului Iași prin Serviciul Autorizare Construcții a emis autorizațiile de construire necesare derulării unor proiecte importante.

Un prim obiectiv se referă la demararea lucrărilor de modernizare a șoselei Bârnova și a  străzii Moșu, acestea fiind parte a unui program amplu care cuprinde asfaltarea a şapte artere rutiere importante din municipiu, pe o distanță de 6,1 kilometri de carosabil: str. Smârdan (630 metri), şos. Bârnova (2,9 kilometri), str. Petre Vancea (607 metri), bd. Primăverii (602 metri), str. Moşu (382 metri) şi str. Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 12.072.482,99 lei, fără TVA. Potrivit conținutului autorizației de construire, circulația auto și pietonală nu va fi afectată, pe cât posibil, iar lucrarea va fi semnalizată, în permanență: „Amplasamentul amenajat, distrus ca urmare a executării lucrărilor de bază și a celor pregătitoare, va fi refacut, cu o garanție de minimum doi ani, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.133/2009. Spațiile verzi, posibil afectate de lucrări, vor fi refăcute la parametrii inițiali, fiind interzisă reducerea suprafețelor cu spații verzi. Arborii vor fi protejați cu alveole în cadrul trotuarelor sau acostament, pe tot traseul asupra căruia se intervine”, se arată în conținutul autorizației de construire.

În altă ordine de idei, S.C. DELGAZ GRID S.A. a obținut aprobarea lansării lucrărilor de înlocuire a conductelor pentru gaze naturale, presiune scăzută, pe o distanță de 3177 m, precum și pentru realizarea a 190 branșamente la rețea în municipiul Iași pe străzile: Spital Pascanu, Valter Mărăcineanu (str+fundac), Spancioc, Stroici, Emil Racoviță, Dragoș Vodă (str.+fundac), De Nord, Jelea: „Domeniul public amenajat (străzi, trotuare, alei, spații verzi), distrus ca urmare a executării lucrărilor de bază și a lucrărilor pregătitoare, va fi refăcut de o unitate specializată, în baza contractului încheiat pentru această lucrare. Nu va fi afectată circulația auto și pietonală, iar lucrarea va fi semnalizată în permanență. Responsabilitatea avarierii rețelelor tehnico-edilitare din aliniamentul rețelei proiectate revine beneficiarului și constructorului”, se precizează în autorizația de construire.

Un alt obiectiv pentru care s-a emis autorizația de construire este Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Integrare Socială „C. A. Rosetti”, imobil situat pe bulevardul C. A. Rosetti, nr. 30, pentru care se vor realiza reparații capitale. Direcția de Asistență Socială (DAC) Iași va derula în luna august procedura de achiziționare a lucrărilor de reparații capitale (proiectare și execuție), valoarea estimată a achiziției ridicându-se la 440.634 lei, fără TVA. Firmele interesate trebuie să știe că oferta completă va cuprinde documente de calificare, propunerea tehnică și propunerea financiară. Documentele de calificare, oferta detaliată privind propunerea financiară și cea tehnică vor fi depuse la Registratura DAC Iași din strada Mitropolit Varlaam, nr. 54, până pe 13 august, ora 11.00.  Amintim faptul că, pe 26 ianuarie 2018, la acest adăpost a izbucnit un incendiu în urma căruia au ars aproximativ 120 de metri pătrați de acoperiș confecționat din lemn, învelitoarea din tablă, șase uși metalice, 16 paturi, 16 saltele, diverse obiecte de mobilier din patru camere și s-au degradat aproximativ 100 de metri pătrați de planșeu și izolație din vată minerală.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*