Autoliv, lider mondial în sisteme de siguranţă auto, investeşte la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/05/2017

Autoliv România, unul dintre cei mai importanţi angajatori din industria auto locală, va deschide în acest an un centru de inginerie la Iaşi. Discuţii aplicate privind investiţia care va crea peste 200 de locuri de muncă au fost purtate marţi de către primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi o delegaţie condusă de Ionel Fierbinţeanu, country manager al Autoliv România.

Subsidiara producătorului suedez este prezentă în România din anul 1997, în ultimii 20 de ani deschizând 10 fabrici în şase locaţii din ţară, 2 centre de dezvoltare şi o organizaţie de funcţii suport. În decembrie 2016 avea un număr de 10.316 angajaţi care au reuşit să asigure vânzări în valoare de 756 de milioane de Euro.

În ceea ce priveşte investiţia de la Iaşi, Autoliv Electronics Romania, cel de-al doilea centru de cercetare şi dezvoltare Autoliv din România, caută ingineri orientaţi către inovarea şi dezvoltarea produselor Autoliv din ariile: Active Safety şi Passive Safety. Pentru Active Safety, vor exista departamentele Vision şi Night Vision care vor căuta soluţii bazate pe tehnologie video, camere care asigură detecţia în timp real a pietonilor, semnelor de circulaţie, liniilor de marcaj ori altor repere, aplicabile şi pentru condusul pe timp de noapte. De asemenea, în cadrul Active Safety va funcţiona departamentul ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), o unitate electronică ce combină informaţii primite de la diferiţi senzori din maşină. Cu ajutorul acestora analizează situaţii complexe, reuşeşte să “înţeleagă” situaţia din trafic şi să ia decizii avansate de prevenire şi evitare a evenimenteleor neplăcute din trafic. Pe de altă parte, pentru partea de Passive Safety, la Iaşi vor fi efectuate angajări la departamentul Airbag.

 

Lider mondial în sisteme de siguranţă auto, grupul Autoliv deţine 83 de fabrici în 27 de ţări, cu 67.000 de angajaţi din care 6.000 în zona de dezvoltare. Prestigiul Autoliv România este confirmat şi de prezenţa pe poziţia a şaptea din topul 50 al celor mai mari companii din ţara noastră.

 

Comments

comments

Categoria: economie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*