Au fost desemnaţi Seniorii anului 2017

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/11/2017

Marți, 28 noiembrie, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară, a organizat la Casa de Cultură a Studenților evenimentul „Seniorii anului 2017” – un concurs de tradiții, abilitate și maturitate. Manifestarea, la care au participat în jur de 500 de vârstnici ieșeni, a urmărit creșterea gradului de socializare a persoanelor vârstnice, prin crearea unui cadru festiv. Grupul țintă al concursului l-a reprezentat în special persoanele beneficiare ale Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice „Vovidenia” și persoanele asistate din cadrul căminelor de pensionari.

„Poveţele seniorilor noștri valorează mai mult decât orice. Este potrivit să învățăm lecțiile pe care ni le oferă din propria lor experiență, să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile şi realizările lor, fiindu-le recunoscători pentru tot ce au construit pentru noi. Evenimentele organizate pentru generația a treia sunt un act de celebrare pentru cei ajunși în această etapă a vieții. De asemenea, sunt un prilej de reflecție asupra condiției persoanei, precum și de a face cunoscute problemele reale, multe din ele foarte grele, pe care le au de rezolvat cei care ajung la această venerabilă etapă a vieții”, a declarat primarul Mihai Chirica, prezent la eveniment.

Evenimentul a avut trei probe, fiecare pereche urmând să participe la testul portului popular, la cel de dans (vals, tango, populară) şi la cel de cultură generală. La final a avut loc un spectacol susținut de Ansamblul folcloric „Doina Carpaţilor”, Agenţia de modelling „Kasta Morrely” şi soliștii de muzică populară Cristinel Gorovei, George Hârtopanu şi Florentina Vezeteu. Pe lângă premii, organizatorii au acordat cadouri și celorlalți participanți.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*