Au fost desemnate cele mai bune spectacole Fringe

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/07/2013

Cel mai mare festival Fringe din România şi-a desemnat câştigătorii. Ieşenii au asistat la 75 de spectacole neconvenţionale

În cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, publicul ieşean a avut ocazia participării la cel mai mare festival Fringe din România. Dorind să aducă artele spectacolului în spaţiul public prin reprezentaţii neconvenţionale, festivalul Fringe a adus la Iaşi peste 200 de tineri actori, dansatori şi regizori, reuniţi în cadrul a 50 de trupe care au pus în scenă 75 de spectacole.

Valoarea totală a premiilor primei ediţii a Iaşi Fringe Festival acordate de organizatori se ridică la suma de 15.500 de lei

Pentru susţinerea artei neconvenţionale şi a tinerilor artişti, Iaşi Fringe Festival a oferit trei scene de joc în aer liber şi zece scene de joc în locaţiile partenere. Având o misiune dificilă, după o săptămână de deliberări, juriul festivalului ieşean, prezidat de reputatul regizor Ovidiu Lazăr, a premiat cele mai bune spectacole şi trupe.

Marele premiu al Festivalului a fost acordat trupei Unteatru din Bucureşti pentru cele două spectacole de teatru independent “Trei femei înalte” şi “Un tramvai numit dorinţă”. Premiul pentru cel mai bun spectacol/teatru a revenit trupei “Teatrul în culise” din Bucureşti pentru spectacolul “Obsession”. Pentru secţiunea dans, cel mai bun spectacol a fost ales „Încă o piesă fără titlu” a trupei UNATC Bucureşti. Alături de marile premii, juriul a acordat premii pentru promovare inedită şi şapte premii speciale pentru spectacole de teatru şi patru premii specialela secţiunea dans.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*