Atenţie ieşeni: se fură orice bun ce poate fi valorificat !

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/11/2011

În dimineaţa de 09 noiembrie 2011,în jurul orelor 03:50, poliţiştii locali care executau seviciul de ordine şi linişte publică în zona străzii Vasile Lupu, au sesizat un bărbat care se deplasa în grabă având asupra sa un covor.

Având în vedere că la vederea lucrătorilor instituţiei noastre, persoana în cauză a încercat să părăsească zona în alergare, s-a procedat la reţinerea şi legitimarea acesteia, ocazie cu care au constatat faptul că se numeşte R. T. M., de 25 ani, domiciliat în municipiul Iaşi.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii locali acesta a declarat că bunul găsit asupra sa a fost sustras dintr-un bloc din apropiere. Persoana mai sus-menţionată, cât şi bunul au fost predate lucrătorilor din cadrul Secţiei a-IV-a Poliţie, în vederea continuării cecetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun în acest caz.

499 sancţiuni într-o singură săptămână

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii locali, în perioada 07 -13 noiembrie au fost aplicate 499 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 83.490 lei. Sancţionarea contravenţională a persoanelor s-a impus ca urmare a acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Locală, în cartierele din municipiul Iaşi. Cu această ocazie au fost sancţionate contravenţional peste 116 persoane, care nu au respectat prevederile Legii nr. 61 / 1991, rep.,cu privire la încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Având ca prioritate respectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr. 172 /2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiu, poliţiştii locali au aplicat 172 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectare normelor de curăţenie, mutarea mobilierului stradal, incinerarea deşeurilor pe străzi sau alte locuri publice, precum şi depozitarea de diferite materiale pe arterele de circulaţie, trotuare, parcuri şi alte locuri publice.

De asemenea, poliţiştii locali au executat şi activităţi pe linia fluidizării traficului rutier, ocazie cu care au fost prezenţi în intersecţiile aglomerate, precum şi în punctele unde s-au efecuat lucrări de modernizare în carosabil. În acest sens, 195 de conducători auto, au fost sancţionaţi contravenţional conform Ordonanţei de Guvern, nr.195/2002, mod.- privind circulaţia pe drumurile publice. Săptămâna trecută, s-a acţionat şi în pieţele agroalimentare pentru asigurarea unui comerţ civilizat, cât şi pentru combaterea speculei, ocazie cu care poliţiştii locali au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale şi ca măsura complementară bunurile care urmau a fi comercializate ilicit au fost ridicate în vederea confiscării.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*