Ateneul Tătăraşi aduce Universul pe scenă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/07/2015

În perioada 28 iulie – 2 august, Universul va fi explicat pe înţelesul copiilor în Planetariul Mobil care urmează să fie instalat pe scena Ateneului Tătăraşi. Astfel, Ateneul Tătăraşi scrie o pagină de istorie „stelară” oferind copiilor şi părinţilor o experienţă unică în perioada de vacanţă.
Spectacolul constă în proiectarea unei hărţi stelare aferente cerului de vară, după care se va „pleca” în Univers, explorând toate planetele din Sistemul Solar, dar şi roiuri de stele şi nebuloase. Prioritate vor avea şi constelaţiile prezentate în viziunea străbunilor, însoţite de legende şi mituri din vechime.
Tehnic, se va instala o cupolă de 8 m diametru cu o capacitate/spectacol de maxim 70 de persoane, dispunând de un  sistem de proiecţie ce beneficiază de tehnologie digitală.

ateneu-550x366

Durata unui spectacol este de 45 de minute. Costul unui bilet este de 10 lei.
Evenimentul este prezentat de Asociaţia Astronomică Pluto, ONG care are ca ţintă sădirea în sufletul copiilor, de la vârste foarte mici, dragostea pentru „ceru-nstelat”.  Rezervări se pot face la numărul de telefon 0752.690.245, pe e-mail la contact@planetariumobil.ro sau, în limita locurilor disponibile, cu 15 min. înainte de începerea spectacolului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*