Ateneul pe litoral – Școala de vară Corbu Verde 2017

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/08/2017

Ateneul din Iași și-a propus să cucerească litoralul! Cea mai nouă producție de teatru a Ateneului ieșean, spectacolul „13” în regia lui Ovidiu Ivan, a cărui premieră a avut loc în urmă cu mai puțin de o lună, pe 21 iulie, se va juca în cadrul Școlii de vară Corbu Verde 2017 miercuri 9 august ora 22:00 la UNBAR, gazdele taberei de creație.

Actorii Doru Aftanasiu, actor al Teatrului Național “Vasile Alecsandri” Iași și profesor al catedrei de actorie la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași, Daniel Onoae și Codrin Dănilă, ambii actori ai Ateneului Iași însumează distribuția spectacolului.

„13 este un spectacol ce se poate înscrie în registrul spectacolelor pentru spații neconvenționale datorită construcției conceptuale și a tipului de interactivitate actor-spectator. Un tată și un fiu ies la o bere, e prima lor bere și acest eveniment a și apărut destul de târziu. Drumurile lor s-au despărțit de ceva timp și această bere poate deveni șansa de a recupera un exercițiu al comunicării. 13 este o invitație, lăsăm percepția fiecăruia să tragă concluziile.” Ovidiu Ivan, regizor

La Școala de vară „Corbu Verde 2017” actorul Doru Aftanasiu coordonează un workshop de actorie. Codrin Dănilă actorul Ateneului din Iași, împreună cu regizorul spectacolului „13”, Ovidiu Ivan au coordonat un workshop de teatru de improvizație. Împreună au îmbinat vacanța și studiul artelor teatrale.

Anul acesta, în cadrul celei de-a V-a ediții a Școlii de vară  Corbu Verde se organizează workshop-uri de regie, teatru, improvizație și coregrafie, susținute de către Octavian Jighirgiu, Radu Nichifor, Doru Aftanasiu, Trupa IDIOT, Eugen Gyemant și Edi Stancu. Proiectul se  desfășoară în perioada 1-11 august, la marginea zonei protejate a plajei Corbu, votată în 2016 a patra cea mai frumoasă plajă din lume, una din puținele plaje declarate rezervație naturală, făcând parte din Patrimoniul Unesco.

Participanții la workshop sunt studenți de la universitățile de teatru din Iași, București, Cluj, Tg. Mureș, dar și elevi și amatori pasionați de actul artistic.

Mai multe detalii despre Școala de de vara Corbu Verde puteți găsi pe corbuverde.pinart.ro

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*