Ateneu: acces gratuit persoanelor ce nu-şi permit să cumpere bilete

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/03/2015

ateneuAteneul Tătăraşi îşi propune ca, în anul 2015, să producă şase noi spectacole de teatru şi să găzduiască altele de la teatre renumite din țară. În acest sens, începând cu data de 26 martie 2015, instituţia de cultură rezervă locul 1 din rândul 1 unei persoane care nu-şi permite să plătească un bilet la teatru. În cazul în care sunt mai multe persoane în imposibilitatea achiziționării unui bilet, va fi realizată o listă de aşteptare, iar cetățenii vor fi invitaţi, în ordinea de pe listă, să participe gratuit la spectacolele Ateneului. Cei de la Ateneul Tătăraşi sprijină comunitatea unită prin cultură. În acest sens, dezvoltă activităţi specifice, în beneficiul culturii şi imaginii culturale. Pentru afirmarea în peisajul cultural ieşean, Ateneul Tătăraşi realizează proiecte de anvergură, originale din punct de vedere artistic, capabile să atragă un public variat, pe termen mediu şi lung.

Concurs de proiecte regizorale
Ateneul Tătărași anunță deschiderea celei de-a doua etape pentru depunerea proiectelor regizorale pentru stagiunea 2015-2016. În stagiunea de primăvară (mai-iunie) va fi pusă în scenă încă o piesă pe lângă cele două deja anunțate, „Ursul” de A.P. Cehov, regie Cosmin Pleșa și „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regie Andrei Ciobanu, urmând ca în stagiunea de toamnă să fie realizate celelalte patru proiecte (trei din titlurile anunțate și una pentru tineri regizori).

Proiectele propuse pentru stagiunea 2015-2016:

  1. „Fata fără zestre” de Alexandr Nicolaevici Ostrovski
  2. „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa
  3. „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale
  4. „Frumos în septembrie la Veneția” de Teodor Mazilu
  5. „Încercarea” de Marivaux

Textul proiectului va avea la bază una din propunerile mai sus enunțate. Proiectul trebuie conceput pentru sala mare de spectacole a Ateneului Tătărași. Informațiile privind aspectele tehnice ale sălii pot fi solicitate de la secretariatul instituției.

Pentru tineri
Având în vedere unul din obiectivele Ateneului Tătărași, acela de a încuraja creaţia tinerilor şi stimularea tinerelor talente în cultură, un alt proiect teatral finanțat pentru stagiunea 2015-2016 va fi o piesă, la alegere din dramaturgia contemporană propusă de un tânăr regizor cu vârsta până în 30 de ani. Regizorul și scenograful, dacă este cazul, trebuie să fie absolvenți cu studii superioare de specialitate.

Informaţii utile
Numărul de pagini și forma proiectelor sunt la libera inițiativă a regizorului. Un proiect depus va cuprinde: conceptul regizoral al spectacolului, textul dramaturgic, o prezentare a regizorului/membrilor echipei (dacă este cazul), necesitățile tehnice ale spectacolului (acestea vor ține cont de dotarea tehnică a sălii de spectacole a instituției), precum și costurile de investiție în producție și a drepturilor de autor.
Data până la care pot fi depuse proiectele este: vineri, 17 aprilie 2015, ora 16.00 și trebuie depuse la secretariatul instituției, sub forma unei prezentări scrise a concepției regizoral-scenografice. Acestea pot fi transmise și prin poștă la sediul instituției din strada Ion Creangă, nr. 14, Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*