Asociaţia Civica începe anul cu o nouă provocare: “Antreprenoriat Sănătos în Iaşi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/01/2018

Iniţiativa Asociaţiei Civica, “Cetăţenii Conduc”, continuă cu „Antreprenoriat Sănătos în Iași”.

Până pe 7 februarie, ieşenii îşi pot înscrie ideile lor pentru ca Iașul să devină orașul unde viața antreprenorială curge simplu, rodnic și sustenabil.

Asociaţia Civica aşteaptă propunerile cetăţenilor pentru a configura împreună un bazin de soluții care fluidizează și eficientizează comunicarea între oamenii de afaceri și administrația locală, sporește claritatea și predictibilitatea proceselor administrative care marchează deschiderea sau funcționarea unei afaceri, simplifică și debirocratizează relația cu instituțiile și autoritățile locale, transferă abordări, stiluri de gândire și bune practici din mediul privat, în procesele de administrare a orașului, valorifică spațiul public prin proiecte care servesc întregii comunități antreprenoriale, documentează nevoile și strategiile actorilor economici ieșeni.

Cetățenii Conduc înseamnă un cadru de acțiune directă și colaborativă, prin care ieșenii generează ei înșiși realitatea orașului, cu sprijinul comunității și-al administrației locale:

1. Ieșenii propun proiecte, soluții și idei ca să facă mai bună viața în Iași;
2. La fiecare dezbatere Cetățenii Conduc, 3 idei intră în dezbatere publică și sunt adoptate de 3 consilieri locali, care le înlesnesc drumul spre implementare, facilitând interacțiunea cu administrația;
3. Fiecare inițiator al uneia dintre cele 3 soluții, alături de consilierul adoptiv, deschide un grup de lucru în care oricine poate intra, ca să contribuie la dezvoltarea și implementarea proiectului cu puțin din timpul, cunoașterea și capitalul său social;
4. Proiectele sunt rafinate și dezvoltate colaborativ, direct de ieșeni, iar orașul devine un mediu configurat direct de locuitorii săi, pe măsura nevoilor și visurilor lor.

După dezbaterile Cetățenii Conduc de anul trecut, pe Cultură și Mobilitate Urbană, au intrat în implementare 6 proiecte publice, inițiate și coordonate direct de ieșeni. 2018 începe cu cetățeni care conduc dinamica antreprenorială în Iași și modelează orașul pentru mai binele tuturor.

Mai multe detalii pot fi aflate pe www.asociatiacivica.ro

 

Comments

comments

Categoria: Societatea civila

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*