Asigurarea de condiţii optime pentru începerea anului universitar, pe agenda municipalităţii ieşene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/08/2015

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 26 august, la Palatul Roznovanu, Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar, a anunţat că a purtat discuţii cu rectorii Universităţilor ieşene, împreună cu care a stabilit detaliile pregătirii începerii noului an de învăţământ superior. Astfel, se va trece la igienizarea spaţiilor publice din zona campusurilor universitare, urmărindu-se, de asemenea, creşterea accesibilităţii spre spaţiile de învăţământ prin grăbirea şi finalizarea unor lucrări de modernizare întreprinse în prezent pe unele străzi din Iaşi. „Am trecut în revistă toate problemele pe care trebuie să le rezolvăm la nivel de instituţii pentru a garanta începutul anului universitar în condiţii normale, atât pentru partea de festivităţi de deschidere, cât şi pentru activităţile de cazare. Toate aceste lucruri au fost discutate aplicat, într-o atmosferă de colaborare absolut firească între autorităţile publice şi universităţile ieşene”, a declarat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi.

Universitate

Un alt subiect abordat la întrevederea cu jurnaliştii a fost legat de consultarea publică a cetăţenilor Iaşului cu privire la problema replantării teilor pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar şi cea legată de modul de desfăşurare a Sărbătorilor Iaşului, ambele demarate marţi, 25 august 2015. Conform edilului, există diferenţe semnificative între zonele în care ieşenii au reacţionat la cele două sondaje. „Sunt Centre de Cartier în care s-au strâns sub zece taloane, cum este cel din Nicolina, dar sunt şi locaţii în care au fost plasate sute de taloane, în special în faţa Primăriei Iaşi. Asta înseamnă că este o replică absoliut firească prin care cetăţenii municipiului Iaşi participă în mod activ la acest exerciţiu de consultare publică”, a remarcat Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi. De asemenea, edilul a menţionat că, în situaţia în care populaţia va hotărî replantarea teilor pe pietonal, specia folosită va fi cea de tei argintiu.

flyer tei-01

De asemenea, edilul Iaşului a anunţat încheierea protocolului de lucru cu site-ul www.ghiseu.ro,  prin intermediul căruia ieşenii vor putea plăti taxele şi impozitele locale.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*