Apelați 112 sau Poliția Locală dacă vedeți persoane fără adăpost în spații deschise!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/11/2018

Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale, care poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la Direcția de Asistență Socială pentru a primi ajutorul necesar.

Pe fondul temperatorilor scăzute, municipalitatea a început de săptămâna trecută să acorde servicii rezidențiale persoanelor fără adăpost. Pentru că reparațiile capitale la Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Reintegrare „C. A. Rosetti” se vor finaliza peste o lună, Direcția de Asistență Socială a amenajat un centru de tranzit format din cinci module. Acestea pot asigura cazarea a 50 de beneficiari, în prezent fiind cazate în jur de 30 de persoane.

De asemenea, municipalitatea a înființat o echipă multifuncțională care are ca sarcină identificarea și preluarea persoanelor fără adăpost din oraș. Echipa este formată dintr-un asistent social al Direcției de Asistență Socială, un asistent social din cadrul Fundației „Un Coup de Main d’Emmaus” Iași și un reprezentant al Poliției Locale.

Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223.

Comments

comments

Categoria: Politia Locala

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*