Anunţ oficial: „Oscarul” operelor, la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2013

În alocuţiunea rostită la dezbaterea prilejuită de demersul Iaşului de a deveni Capitală Culturală Europeană, directorul Operei ieşene, Beatrice Rancea, a anunţat organizarea la Iaşi a unei Gale dedicate premierii spectacolelor şi artiştilor de operă din România. „Un veritabil Oscar al operelor”, a explicat Rancea.

Dedicată artei lirice

Beatrice Rancea: "Iaşul pătrunde astfel în casele tuturor românilor prin această gală extraordinară, la care vom avea, pe lângă marii artişti ai României, şi invitaţi de marcă din străinătate"

„Pe 8 iunie vom organiza la Iaşi o gală dedicată artei lirice, un veritabil «Oscar» al operelor româneşti. Va fi pentru prima dată când artiştii lirici ai Operelor din întreaga ţară vor primi premii împărţite pe 16 categorii, la care se adaugă premiile de excelenţă şi cele pentru întreaga activitate. Spectacolul va fi pe 8 iunie, la o oră de maximă audienţă, fiind transmis de Televiziunea Română. Iată că Iaşul pătrunde astfel în casele tuturor românilor prin această gală extraordinară, la care vom avea, pe lângă marii artişti ai României, şi invitaţi de marcă din străinătate”, a declarat Beatrice Rancea. Printre numele mari care vor fi prezente la Gala Premiilor Operelor Naţionale se regăsesc sopranele Mariana Nicolescu şi Elena Moşuc, cea din urmă susţinând şi o arie în cadrul evenimentului.

Clădire nouă

Managerul Operei Naţional Române din Iaşi a apreciat potenţialul oraşului de a recepta reprezentaţii artistice de calitate. „Am reperat foarte multe spaţii unde se pot desfăşura spectacole. Iaşul este un oraş foarte generos vizavi de locuri în care se pot gândi evenimente, spectacole. Sigur, ar fi extraordinar dacă, în timp, am putea construi o clădire nouă, special pentru Opera ieşeană.”, s-a arătat optimistă Beatrice Rancea, al cărui manageriat la Opera Naţională Română din Iaşi s-a dovedit a fi unul de succes. Pe scena Operei au fost montate spectacole de mare rafinament, precum „Indiile galante” şi „Troienele”, în regia maestrului Andrei Şerban. În 2012, spectacolul cu opera „Don Giovanni”, în regia lui Beatrice Rancea, a fost considerat a fi cel mai bun la Festivalul Operelor Naţionale de la Cluj.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*