Anul şcolar, deschis oficial la şcoala 13 din Alexandru

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/09/2013

Luni, 16 septembrie, începe anul şcolar 2013 – 2014 n La Iaşi, în cele 600 de unităţi de învăţământ sunt aşteptaţi aproximativ 140.000 de elevi

 

Un nou an şcolar debutează în Iaşi, ca peste tot în ţară, luni 16 septembrie. În judeţ, aproximativ 140.000 de elevi vor intra din nou în bănci, iar peste 3.000 de cadre didactice îşi vor ocupa locul la catedră. Emoţiile noului început vor fi simţite mai puternic de cei 8.432 de mici învăţăcei care intră în clasa pregătitoare şi de cei peste 7.000 de elevi care vor începe clasa I. Pentru debutul anului şcolar sunt pregătite aproximativ 600 de şcoli şi grădiniţe, grupate în 227 de centre cu personalitate juridică.

 

scoalaInaugurare festivă

Deschiderea oficială a anului şcolar din municipiu va avea loc luni, 16 septembrie de la ora 9.30 la Şcoala Generală nr. 13 Alexandru cel Bun, din cartierul cu acelaşi nume. La festivitate vor participa Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar, Gheorghe Nichita, primarul Iaşului, Romeo Olteanu, prefect, Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean şi alte oficialităţi locale. O a doua festivitate, menită să marcheze debutul anului şcolar pentru liceeni va avea loc la Colegiul Emil Racoviţă, de la ora 11.

 

Investiţii de 4 milioane lei

Primăria a avut şi în acest an o misiune importantă pentru pregătirea anului şcolar, astfel încât elevii să găsească condiţii cât mai bune în unităţile de învăţământ. În lunile de vară au fost demarate în fiecare şcoală din municipiu lucrări de igienizare şi reparaţii curente. Aceste lucrări se adaugă importantei liste de lucrări de investiţie. În 2013, au fost demarate sau continuate investiţiile la 30 de unităţi de învăţământ din oraş, în valoare totală de peste 4 milioane lei. Fondurile Primăriei au fost alocate pentru extinderea unor şcoli sau grădiniţe, reparaţii capitale şi reabilitări ale clădirilor, dar şi pentru dotări cu materiale şi sisteme de supraveghere pentru îmbunătăţirea siguranţei elevilor.

……………….

Debut universitar

Luni, 16 septembrie, debutează şi anul universitar pentru studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu dela Brad”. Instituţia de învăţământ superior va spune bun venit celor peste 800 de boboci, care se alătură în acest an celor aproximativ 5.000 de studenţi. Anul acesta, instituţia a avut o admitere de succes, locurile la buget fiind ocupate în totalitate încă din prima sesiune, din iulie, iar cele cu taxă în sesiunea din toamnă. Deschiderea oficială a anului universitar va avea loc în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a USAMV, la ora 11.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*