Anisia Gafton sau cum să reușești într-o lume a bărbaților

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/05/2018

Anisia „Delisia” este un Neil Amstrong feminin care a pășit pe Luna Comediei și a colonizat-o. Este o „scorpioancă” buclucașă de 30 de ani, zămislită în Iași, care a abandonat o carieră promițătoare de corporatistă (a urmat timp de 3 ani Facultatea de Informatică) pentru a păși pe drumurile nesigure, dar incitante ale comediei de stand-up.  Personal, am cunoscut-o de la începuturi, la postul local de televiziune Tele M, când lucra la Departamentul Marketing și-mi făcea ochi dulci pentru a „o pune pe sticlă” la Savarina de Weekend. Apoi și-a creat propria emisiune „Bla bla cu Anisia”, a câștigat premiul de originalitate  de 10.000 de euro la concursul „Românii au talent” de pe Pro Tv apoi vocația de umoristă și exuberanța au propulsat-o tot mai sus. De aici încolo, restul e comedie.

– Ai ales să performezi în stand-up comedy, într-o lume dominată de masculi inteligenți, cu simțul umorului, dar feroce. Cum ți-au fost primii pași și cum te-ai integrat?

-La început nu a fost așa ușor pentru că, într-adevăr, barbatii sunt foarte competitivi. Dar pentru că asta mi-am dorit și pentru că am avut încredere în mine am reuș Bineînțeles, și cu susținerea unor prieteni. Aici intri și tu în discuție.

-Părinții ,,te-au dat’’ la Informatică. După 3 ani, fără să spui nimănui, ai renunțat la științele reale și te-ai îndreptat către actorie. De la limbajul de programare ai trecut la limbajul verbal și non-verbal. Mai știi ceva informatică, să downloadezi, să instalezi jocuri, să decodezi sau ai lăsat tot în urmă?

-Da, încă știu să codez, să lucrez în Photoshop, dar nu exagerat de bine. Într-adevăr, trecerea de la informatică la teatru a fost destul de abruptă. Informaticienii au aceeași privire ca la câine: inteligentă, dar nu exprimă nimic. Pentru că cei de la Informatică gândeau foarte mult, dar nu ziceau nimic…iar la teatru nu gândeau atât de mult, însă exprimau orice reacț Diferența asta  câteodată îmi dădea cu scurcircuit în cap.

-Spectacole pe afară?

-În curând.

-Cel mai fain om care te-a sprijinit în ascensiunea carierei tale?

-Dana Ceia și Mac, tu ești unul dintre ei.

-Cum îți este acum printre „păcătoși”? Ai devenit una dintre ei?

-Da, să zicem că da..dar nu 100%.

-Când cineva glumește pe seama ta, îi întorci și celălalt obraz sau contraataci?-

-Reacționez și așa, și așa, în funcție de moment. Depinde dacă e răutăcioasă sau fără intenție.

-Cea mai apreciată gluma de a ta?

-Cea mai apreciată? Toate!!!

-Care e reacția publicului când văd o blonda sexy, frumoasă și deșteaptă pe scenă?

-Păi după cererile de prietenie ale masculilor și unfriendul femeilor cred că da…bărbatii mă plac. Glumesc. Și femeile mă simpatizează. Chiar și copiii.

-După spectacole, te abordează lumea doar pentru autografe și poze?

-Ma abordează și pentru poze, și să mai stăm la o caterincă. Mă abordează pentru mai multe lucruri. Sau să le dau banii înapoi pe bilet.

-Ai un motto care te ghidează în viață?

-Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să se întâmple.

-Ești o feministă convinsă sau te împaci mai bine cu băieții? Argumentează-ne răspunsul tău.

-Nu sunt nici feministă, nici nu mă dau cu baietii. Fiecare parte are în egală măsură defecțiunile personale. Dar de obicei îmi place mai mult să stau cu băieţii.

-Unde vrei să ajungi? Știm că mergi peste tot în țară. După aceste călătorii, care e destinația finală?

-Mi-aș dori să ajung într-un serial de comedie ..cred că acolo aș fi potrivită… Și multe showuri de stand up.

-Când lucrai la Tele M, pe vânzări, știai că vei ajunge aici?

-Inconștient, dar stiam (râde) . Pentru că îmi doream foarte mult.

-Spune-ne părerea ta despre Iași. Schimbări, evoluție?

-De fiecare dată când ajung în Iași mă bucur foarte tare. Ieșenii sunt foarte primitori și cu bun simț, distractivi.. Iar Iașul ..ooo … Iașul mi se pare unul dintre cele mai frumoase orașe. Mă gândeam că poate îmi place mie atât de mult pentru că aici am crescut…dar nu e așa. Am întrebat și alte persoane și au aceeași părere.

-Care e cea mai mare frica de a ta?

-De câini. Eu nu fac sală că mă aleargă câinii.

-Când ai plâns ultima oară și de ce?

-La un film ..Django..Am visat și urât după. E o scenă când un sclav e sfâșiat de căței…mărișori… Aaa, vezi cum se leagă asta de penultima întrebare?

 Un interviu de Ciprian Moraru (Don Machiavelli)

 

 

Comments

comments

Categoria: interviu

Cuvinte cheie:Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*