Angajații municipalității au muncit toată noaptea pentru a îndepărta efectele ninsorii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/02/2017

Municipalitatea a acționat toată noaptea trecută în vederea îndepărtării efectelor ninsorii abundente. În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, primarul Mihai Chirica a prezentat un scurt raport cu măsurile luate.

„Noaptea trecută a nins puternic, până spre ora 3.00. Primisem avertizările din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de aceea încă de marți, 7 februarie, am dat ordin colegilor mei să fie pregătiți pentru acest nou val de zăpadă. Aseară, în jurul orei 21.00, am convocat la Primărie o ședință cu toți cei implicați. Ne-am mobilizat cu tot ce înseamnă resurse umane și materiale. Toți angajații au lucrat în ture prelungite, am avut câte un șef de traseu pe toate traseele unde am avut utilaje scoase la stradă. S-a acționat pe toată perioada nopții, în schimburi prelungite. Schimburile de șoferi și mecanici s-a făcut în teren, singurele retrageri în bază au fost pentru alimentare. S-a acționat pe toate traseele principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun și care asigură accesibilitatea spre principalele instituții. Am dat ordin să acționeze la spitalele care au avut regim de urgență în noaptea care a trecut. În cursul nopții trecute au fost lăsate patru tramvaie să circule non-stop, pentru a nu se înfunda canalele și macazurile. Totodată, Poliția Locală a identificat o persoană fără adăpost, care a fost dusă în centrul de pe strada C. A. Rosetti. Acolo avem o capacitate de cazare de 100 de locuri, în prezent fiind ocupate 74”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Acesta a adăugat că activitatea de deszăpezire va continua, astfel încât luni, odată cu reluarea cursurilor, elevii să resimtă cât mai puțin efectele ninsorii din ultimele zile.

„De dimineață am intervenit în zonele de cartier. La ora 8.00 erau 19 utilaje la stradă. Colegii de la Salubris au continuat activitatea pe trotuare, pe această parte fiind mai mult de lucru. Zona de pietonal din fața Primăriei am lăsat-o pentru finalul acestei zile. Ieri s-a acționat cu 584 tone de sare, 20 tone de clorură de calciu și 85 de tone de material antiderapant. Față de anii precedenți, avem șase echipaje, de la Servicii Publice, care acționeză pe zonele de versant, adică Țicău, Păcurari – Cazărmilor și Bucium. Astăzi, lucrătorii Citadin lucrează în cartierele Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Tudor Vladimirescu,  Grădinari, Primăverii, Țuțora, Frumoasa, pe Splaiuri, în zona pavilioanelor CFR, în Manta Roșie și Păcureț. Totodată, se va acționa și în zona spitalelor Dr. C. I. Parhon, Sf. Spiridon, Sf. Maria, de Neurochirurgie și de Recuperare și la Institutul Regional de Oncologie. Sunt utilizate 13 autogredere, 21 lame, șase sărărițe, două încărcătoare frontale, 22 muncitori și șase șefi de trasee”, a mai spus edilul.

În stocuri mai sunt 1.017 tone de sare, 20 de tone de clorură de calciu, 140 de tone de material antiderapant și 2.700 de tone de nisip.

Conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iași 172/2002, persoanele fizice, asociatiile de proprietari și agenții economici sunt obligați să curețe zăpada și gheața din fața spațiilor comerciale sau imobilelor administrate sau deținute.

Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași este activat încă de la începutul sezonului rece și funcționează 24 de ore din 24. Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*