Ample acţiuni de deszăpezire la începutul weekendului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/03/2018

Întrucât Iașul s-a aflat vineri, 23 martie, între orele 8.00 și 23.00, sub o avertizare meteorologică de ninsoare abundentă și vânt puternic, echipele municipalității ieșene s-au mobilizat la maxim și au muncit non-stop pentru a menține orașul funcțional. De altfel, încă de vineri, 22 martie, conducerea Primăriei Municipiului Iași a dispus tuturor direcțiilor și societăților să mobilizeze personalul și toate utilajele, astfel încât să intervină în forță împotriva efectelor negative ale vremii.

Vineri, între orele 8.00 și 20.00, Citadin SA a intervenit cu 21 de muncitori, șapte șefi de trasee și un supracontrol, împreună cu 39 de utilaje (10 autobasculante, 10 sărărițe cu lamă, 11 buldoexcavatoare cu cupă, șase tractoare cu lamă și două încărcătoare frontale), și a împrăștiat pe străzi 522 de tone de clorură de sodiu pe toate traseele, două tone de clorură de calciu în zona centrală și 72 de tone de material antiderapant preparat pe versanți. Pe aceștia din urmă a lucrat Servicii Publice SA, care a intervenit și în parcuri, spații verzi, cimitire, poduri și pasaje.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 20.00 și 8.00, Citadin SA (împreună cu Servicii Publice SA) a continuat să acționeze cu  50 de utilaje (11 autobasculante, opt sărărițe cu lamă, 12 buldoexcavatoare cu cupă, 17 tractoare cu lamă și două încărcătoare frontale) și a trimis la stradă 20 de muncitori, șapte șefi de trasee și un supracontrol. Pe arterele rutiere au fost împrăștiate 238 de tone de clorură de sodiu, două tone de clorură de calciu și 34 de tone de material antiderapant pe versanți.

De asemenea, vineri, între orele 8.00 și 20.00, Salubris SA a intervenit pe trotuare, alei pietonale și treceri de pietoni cu 101 muncitori, împreună cu un Holder, două Nilsisk, un multicar, un încărcător frontal, două autoutilitare și opt motofreze manuale, și a folosit 32 de tone de clorură de sodiu și 1,125 tone de clorură de calciu. Vineri noaptea, până la ora 8.00, 116 muncitori ai Salubris SA au continuat să muncească, alături de un  Holder, un Nilsisk, un multicar, o Volă, două autobasculante și 10 motofreze manuale, și au împrăștiat două tone de clorură de sodiu și 1,175 tone de clorură de calciu.

Vineri, în tura dintre orele 8.00 și 20.00, Compania de Transport Public a intervenit cu două scări mecanice cu opt muncitori, două mașini autoutilitare cu 10 muncitori și un microbuz cu șase muncitori pentru curățarea macazurilor LT, căilor de rulare, rondurilor și peroanelor, alveolelor și stațiilor, două pluguri cu doi muncitori, folosind, de asemenea, patru tone de clorură de sodiu și 1,250 tone de clorură de calciu. Noaptea, până la ora 8.00, operatorul de transport public a trimis la stradă două scări mecanice cu opt muncitori, două mașini autoutilitare cu 10 muncitori, două pluguri cu doi muncitori, o Volă, iar două tramvaie au rulat toată noaptea pentru a a sigura viabilitatea căilor de rulare. Totodată, Compania de Transport Public a împrăștiat patru tone de clorură de sodiu și 1,3 tone de clorură de calciu.

În tot acest timp, Poliția Locală a intervenit cu 16 echipaje mobile, care au patrulat și au monitorizat non-stop situația din oraș, semnalând celorlalte societăți ale municipalității problemele observate.

Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale sunt disponibile numele de telefon ale Salubris SA 0232.270.223 și 0800.410.610. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Comments

comments

Categoria: servicii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*