Amenzi pentru asociaţiile care nu respectă repartizarea cheltuielilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/03/2012

Serviciul Asociaţii de Proprietari au încheiat săptămâna trecută şase procese verbale de amendă la asociaţiile de proprietari care nu au respectat normele de repartizare a cheltuielilor. În urma sesizărilor primite de serviciul din cadrul municipalităţii, inspectorii au realizat verificări în teren a modului de calcul a listelor de plată.

Controlul a două asociaţii de proprietari s-au soldat cu amenzi pentru preşedintele, administratorul şi cenzorul. Aceştia nu au respectat repartizarea cheltuielilor în cadrul asociaţiei conform normelor legale, mai precis a Hotărârii de Guvern 1588/2007 privind normele metodologice pentru funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Concret, listele de plată aveau deficienţe în ceea ce priveşte repartizarea pe fiecare apartament a cheltuililor privind spaţiile comune. Pentru listele de plată cu probleme, atât administratorul cât şi preşedintele şi cenzorul au fost amendaţi cu 500 lei. Asociaţiile identificate cu nereguli sunt Asociaţia de proprietari Bloc E2, E3, E4 şi respectiv Asociaţia de Proprietari 42F, A4.

Pe de altă parte, Serviciul Asociaţii de Proprietari constată în ultima perioadă un număr mai mare de sesizări venite de la locatari nemulţumiţi de felul în care sunt administraţi. Cele mai multe reclamaţi vizează repartizarea cheltuielilor ciu încălzirea. Numai pe parcursul săptămânii trecute au fost primite 41 de astfel de sesizări, alte 66 de sesizări fiind în acest moment în verificări.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*