Amenzi de circa 78.000 de lei aplicate de inspectorii municipalităţii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/06/2018

În urma controalelor efectuate în a doua jumătate a lunii mai la agenţii economici ieşeni, inspectorii municipalităţii au întocmit 54 de procese verbale de contravenţie, aplicând amenzi în sumă de 77.990 de lei.

Astfel, 24 de amenzi în sumă de 55.800 de lei au vizat lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau, după caz, nerespectarea obiectului de activitate sau lipsa vizei autorizaţiei. Expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare a atras acordarea a 19 amenzi în valoare de 9.500 de lei, în timp ce 8 amenzi în sumă de 9.900 de lei au fost aplicate pentru lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public. Nerespectarea unor somaţii de salubrizare a terenurilor şi spaţiilor verzi a fost sancţionată cu amenzi de 700 de lei în cazul unei asociaţii de proprietari de pe str. Sucidava nr. 9, respectiv 590 de lei pentru proprietarul unui teren din al. Tudor Neculai nr. 50. De asemenea, o amendă de 1.500 de lei a fost aplicată pentru neanunţarea unei intervenţii la reţeaua de apă de pe bd. Nicolae Iorga nr. 1.

În acelaşi interval de timp, 14 – 31 mai 2018, inspectorii primăriei au emis 41 de somaţii, dintre care 24 au vizat prezentarea actelor de funcţionare de către agenţii economici. De asemenea, prin intermediul a două somaţii a fost solicitată ridicarea unor autovehicule de tonaj mare sau avariate staţionate pe domeniul public. Necesitatea salubrizării spaţiilor verzi şi a unor terenuri virane a făcut obiectul a 10 somaţii, cum a fost cazul situaţiilor constatate la asociaţia de proprietari de pe str. H. Şendrea nr. 13, precum şi în zonele str. I. Bacalu nr. 1A, stradela Sf. Andrei nr. 7, str. I. Creangă nr. 2-4, str. Donos nr. 2A, str. I. Lozonschi nr. 19, str. Prof. Inculeţ nr. 2. În fine, 5 somaţii au fost emise pentru refacerea domeniului public afectat de intervenţii la reţeaua publică de gaz (str. C.Negri, str. Minervei nr. 2, str. Bălţi nr. 3, str. Petre Ţuţea, str. V. Alecsandri nr. 7-11).

 

 

Comments

comments

Categoria: informatii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*