Amenzi de 36.000 de lei aplicate de inspectorii municipalităţii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/10/2017

În urma controalelor efectuate în ultima decadă a lunii septembrie, inspectorii municipalităţii ieşene au întocmit 40 procese verbale de contravenţie, cu amenzi în sumă de 36.000 de lei.

Lipsa autorizaţiilor de funcționare sau nerespectarea obiectului de activitate autorizat au reprezentat contravenţii sancţionate cu 10 amenzi în valoare totală de 14.700 de lei. Alte 14 amenzi în sumă de 7.000 de lei au fost acordate pentru expunerea mărfurilor în afara spațiilor de vânzare, iar 5 amenzi în sumă de 4.700 de lei au fost primite de către cei care nu au putut prezenta un contract pentru amplasarea unor terase sezoniere. Asociaţiile de proprietari care nu au respectat somaţiile de salubrizare a spaţiilor verzi administrate au fost sancţionate cu 5 amenzi în sumă de 3.600 de lei, iar o amendă de 2.500 de lei a fost aplicată pentru nepredarea amplasamentului la parametrii inițiali după efectuarea unei lucrări la rețeaua de gaz de pe str. Petre Ţuţea.

Inspectorii Primăriei au mai aplicat o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa contractului de folosință a terenului, o amendă de 1.000 de lei pentru nerespectarea obligației de refacere a domeniului public după o intervenție la rețeaua publică de termoficare pe str. Atelierului nr. 4, două amenzi în sumă de 1.000 de lei pentru nerespectarea obligației de salubrizare a unor terenuri (str. P. Halipa nr. 5A, str. Petre Șchiopu nr. 12) şi  o amendă de 500 de lei pentru nerespectarea unei somații de ridicare a unui autoturism avariat abandonat pe domeniul public.

Pe lângă amenzile aplicate, inspectorii municipalităţii ieşene au emis 18 somaţii, 9 dintre acestea vizând ridicarea unor autovehicule avariate, abandonate pe domeniul public, alte 8 privind salubrizarea unor terenuri (str. Păcurari nr. 27 și nr. 95, șos. Arcu nr. 8, str. M. Varlaam nr. 6) şi a spațiilor verzi administrate de asociațiile de proprietari.

Comments

comments

Categoria: urbanism

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*