Amenzi consistente aplicate agenţilor economici care nu respectă legea

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/05/2019

Inspectorii municipalităţii ieşene au întreprins în perioada 15 – 25 aprilie 2019 noi verificări ale activităţii agenţilor economici – persoane fizice şi juridice, cu acest prilej fiind întocmite 30 de procese verbale de contravenţie reprezentând amenzi în sumă de 81.490 de lei.

Nu mai puţin de 22 de amenzi în valoare totală de 73.400 de lei au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau a vizelor aferente, dar şi pentru nerespectarea obiectului de activitate.

Lipsa contractului de folosinţă a domeniului public l-a costat pe un agent economic o penalizare de 2.000 de lei, în timp ce alte 4 amenzi în sumă de 2.090 de lei au fost acordate pentru nerespectarea obligaţiilor proprietarilor de terenuri privind salubrizarea acestora (str.O. Botez nr. 11, str. Păcurari nr. 27, str. Zmeu nr. 2, str. Stroici 2).

Nerespectarea obligaţiilor proprietarilor de clădiri privind realizarea lucrărilor de reparaţii şi întreţinere la adresele str. Fătu nr. 6 şi str. Zmeu nr. 2 a atras aplicarea a 2 amenzi în sumă de 2.000 de lei fiecare, aceeaşi valoare având şi amenda acordată pentru nerespectarea unei somaţii de ridicare a unui autovehicul avariat staţionat pe domeniul public.

În aceeaşi perioadă de control, inspectorii Primăriei au emis 19 somaţii pentru prezentarea actelor de funcţionare ale agenţilor economici, alte 16 somaţiii vizând ridicarea unor autovehicule de mare tonaj sau autoturisme avariate staţionate pe domeniul public.

Au mai fost emise câte o somaţie pentru refacerea domeniului public ca urmare a intervenţiilor la reţeaua publică de apă (str. Pictorului), reţeaua publică de termoficare (str. Străpungere Silvestru nr. 40) şi reţeaua publică de gaz (str. Dancu).

 

 

Comments

comments

Categoria: informatii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*