Ambasadorul Vietnamului a avut o întrevedere cu primarul Mihai Chirica

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/07/2017

Marți, 11 iulie, primarul Mihai Chirica a fost gazda ambasadorului Republicii Socialiste Vietnam în România, Excelența Sa Tran Thanh Cong. Printre temele abordate în discuțiile avute de cei doi oficiali a fost și cea privind posibilitatea încheierii unui acord de înfrățire cu orașul Hue, fosta capitală imperială a Vietnamului, un important oraș cultural.

„Astăzi am avut bucuria și onoarea să fim vizitați de ambasadorul Republicii Vietnam. Temele discuțiilor au vizat legăturile academice, culturale și economice. Tot astăzi (marți, 11 iulie), un artist vietnamez va vernisa o expoziție la Palatul Culturii. Am profitat de prezența domnului ambasador pentru a deschide căile pentru unele colaborări, inclusiv cea cu Centrul de Studii pe Indochina, un centru creat pe lângă Academia de Studii Economice din București și care dorește să creeze o relație directă cu Universitatea «Al. I. Cuza»”, a declarat Mihai Chirica.

La discuții au mai luat parte Dumitru Olaru, fost ambasador al României în Republica Socialistă Vietnam, pictorița Van Duong Than, și Ciprian-Ilie Cozmanciuc, cadru didactic în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*