Ambasadorul Lituaniei în România a avut o întrevedere cu primarul Mihai Chirica

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/06/2017

Primarul Mihai Chirica a primit vineri, 9 iunie, la sediul Primăriei Municipiului Iași, vizita Ambasadorului Lituaniei în România, Excelența Sa Arvydas Pocius.

În cadrul discuțiilor, Ambasadorului Lituaniei și-a exprimat dorința de a contribui la dezvoltarea relațiilor economice între Iași și firme lituaniene, precum și de a încuraja schimburile studențești și între tinerii ieșeni și lituanieni. În context, edilul-șef a menționat că un grup de tineri lituanieni au fost prezenți la Iași în luna martie a acestui an în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și coordonat de Eurodemos.

Totodată, primarul Mihai Chirica a propus Excelenței Sale să faciliteze înfrățirea Iașului cu un oraș din Lituania, propunerea fiind acceptată cu entuziasm de înaltul demnitar lituanian și urmând să prindă contur în perioadă imediat următoare.

Pe ansamblu, Ambasadorul Lituaniei s-a arătat impresionat de Iași, oraș cu care a luat acum contact pentru prima oară și pe care l-a perceput ca pe un oraș dinamic, tânăr, efervescent și în plină dezvoltare.

„Mulțumesc public Excelenței Sale pentru această onorantă vizită, pe care o privesc ca pe un succes deosebit, în condițiile în care s-au creat premisele unui dialog susținut între reprezentanții administrației ieșene și reprezentanții Lituaniei în România, comunitățile noastre având același atașament pentru valorile democratice europene și pentru idealurile comune ale Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice”, a declarat primarul MIhai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*